Aplicația românească prin care tinerii vor descoperi muzeele și casele memoriale mai puțin cunoscute din România

0

Questo, aplicația prin care descoperi locuri și povești rezolvând indicii, își propune ca în 2017 să ducă 50.000 de oameni în muzeele și casele memoriale mai puțin cunoscute din România, prin trasee tematice.

Casa Tudor Arghezi

Un traseu reprezintă o poveste pe care o descoperi pe măsură ce rezolvi indiciile (ghicitorile) din aplicație. Pentru a rezolva indiciile trebuie să observi cu atenție detaliile din spațiul în care te afli.

Trasee tematice în interiorul Caselor Memoriale

În momentul de față, casele memoriale din România primesc în medie, mult sub 10.000 de vizitatori anual. Prin dezvoltarea unor trasee tematice în interior, Questo își propune să mărească numărul de vizitatori cu cel puțin 10% în primul an de la lansare. Creșterea va consta în atragerea unui segment nou de vizitatori (cupluri și familii tinere), care sunt interesați de activități interactive, precum Escape Room sau Pokemon Go.

Idea digitalizării muzeelor și a Caselor Memoriale a fost deja testată la Noaptea Muzeelor 2017, când peste 600 de utilizatori au putut explora Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa Memorială Tudor Arghezi.

“Credem că muzeele și casele memoriale sunt foarte potrivite pentru explorare. Ar trebui să fie privite ca locuri cu povești minunate care de abia așteaptă să fie descoperite. De aceea le propunem reprezentanților muzeelor o colaborare, un punct comun prin care putem pune mai bine în valoare aceste locuri încărcate de istorie.”, spune Claudiu Petria, Co-Founder&CEO (Chief Explore Officer).

Muzeele interesate să se implice în acest demers pot trimite un e-mail pe adresa explore@questoapp.com sau un mesaj pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/questoapp/

Vizual

Questo, aplicația prin care descoperi locuri, oameni și povești dincolo de obiectivele turistice arhicunoscute este disponibilă gratuit pe Android și iOS și a fost dezvoltată de un grup de tineri antreprenori din București. Aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a explora locuri neștiute în 8 orașe din România prin intermediul unor trasee care îndeamnă oamenii la mișcare.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.