Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplicatia mobila „Inspectorul Padurii” pentru detectarea transporturilor ilegale de lemn

1

După ce am cerut în stradă mai multă transparență și după ce am agreat la Forumul Pădurilor pe 10 măsuri prioritare pentru 2016, pentru 2016, iată că avem prima victorie. Aplicația publică Inspectorul Pădurii prin care oricine poate verifica automat legalitatea unui transport de lemn devine realitate.

Sursa: Greenpeace

2

Aplicația realizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este momentan în faza de testare și nu are integrate toate elementele planificate: volumul transportat, specia lemnului și poza la momentul încărcării. În această fază aplicația oferă oricui posibilitatea de a verifica legalitatea unui transport de material lemnos pe baza numărului de înmatriculare al mașinii. Abia după primirea eventuală a mesajului care confirmă că transportul este neînregistrat se sună la 112. Astfel se simplifică procedura și se degrevează sistemul nr. unic de urgență.

Aplicația este disponibilă momentan în Google Play și se numește Inspectorul Pădurii. https://goo.gl/16ymSj

1
Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.