Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplicația gratuită Breast Test te învață cum și când să-ți autoexaminezi corect sânii

0

Aplicația gratuită Breast Test te învață cum și când să-ți autoexaminezi corect sânii
Pentru a detecta primele modificări ce pot semnala chiar și o formă de cancer

Femeile si fetele din Romania au acum la dispozitia lor prima aplicatie in limba romana “Breast Test” ce le ofera sfaturi si indrumari de specialitate in legatura cu autoexaminarea corecta si regulata a sanilor, ca o etapa esentiala in depistarea primelor modificari ce apar la nivelul sanilor si care pot semnala chiar si o forma de cancer.

aplicatiaBreastTest-ANAIS

Varianta originala a aplicatiei este dezvoltata de catre Asociatia Europa Donna iar varianta in limba romana este realizata de catre Roche Romania in parteneriat cu Asociatia ANAIS si disponibila gratuit in Apple Store, Google Play si Windows Store. Pentru varianta in limba romana a aplicatiei Breast Test, trebuie doar sa schimbati setarile de limba din engleza si sa alegeti Romanian – Romana.

Prin obiceiul de a examina sanii inca din adolescenta, femeile se pot obisnui cu felul in care ei arata si se simt in mod normal si deci, pot depista mai usor modificarile ce pot aparea la nivelul sanilor si pot duce la diverse boli. Autoexaminarea este indicata pe tot parcursul vietii iar specialistii o recomanda in fiecare luna.
Aplicatia are un scop educativ si isi propune sa invete femeile din Romania cum sa isi autoexamineze corect sanii in perioadele recomandate de catre medici, intre ziua a saptea si a zecea a ciclului menstrual sau, in cazul absentei menstruatie, in aceeasi zi calendaristica a fiecarui luni, la ce gen de schimbari sa fie atente si ce zone sa examineze cu atentie. Aplicatia include si “Jurnalul menstruatiilor” ce poate fi personalizat cu detaliile fiecarei femei, notite si alerte.
Aplicatia contine imagini explicative si indicatii care pot permite oricarei femei sa realizeze acasa o autoexaminare corecta a sanilor si astfel sa depisteze din timp posibilele modificari ce pot semnala chiar si o forma de cancer, indemnand femeile prin alerte sa faca examinarea luna de luna. O autoexaminare corecta a sanilor poate ajuta femeile sa depisteze din timp chisturi sau alte probleme ale sanilor, intre controalele medicale periodice.

Sondajele arata ca multe femei din Romania, indiferent de educatie sau clasa sociala, nu stiu cum sa procedeze corect in cazul autoexaminarii sanilor sau a calendarului menstruatiilor iar aplicatia Breast Test isi propune sa devina un asistent de incredere care, in functie de setarile tale, te va atentiona cand este perioada lunara recomandata pentru autoexaminarea sanilor, te va invata pas cu pas cum sa procedezi, iti va tine negresit calendarul menstruatiilor si va avea grija ca notite tale sa fie mereu la indemana in ordine cronologica.
Asociatia ANAIS este o asociatie umanitara ale carei eforturi se indreapta, in special, asupra femeilor si copiilor, dar si a famiilor nevoiase si altor categorii defavorizate. Activitatea asociatiei se bazeaza pe educatie, consiliere, sprijin, asistenta juridica si psihologica, actiuni si politici publice dezvoltate in parteneriat cu autoritatile si campanii de sensibilizare si informare. „Filozofia noastra are la baza convingerea ca gradul de civilizatie al unei societati este direct proportional cu statulul femeii in respectiva societate.”
Asociatia ANAIS are in desfasurare trei proiecte principale: “Stop violentei in familie” – oferind gratuit consiliere juridica si psihologica victimelor violentei in familie cu privire la drepturile acestora si in vederea obtinerii unui ordin de protectie; “Da, te putem ajuta cu ceva” – consiliere psihologica gratuita pentru femeile diagnosticate cu cancer la san sau de col uterin si “Actiuni caritabile si de sustinere” pentru persoanele aflate in dificultate.

Folositi cu incredere aplicatia Breast Test pentru a invata cum sa realizati o autoexaminare corecta a sanilor si sa aveti grija de sanatatea voastra!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.