Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apelul Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”, ediția a treia este acum deschis

0

Apelul Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”, ediția a treia este acum deschis – termen limita -17 martie 2020, ora 24:00.

Competiția Premiul Jurnalistic ”Cu onestitate despre sărăcie”, desfășurată în cadrul proiectului ”Journalism-prize goes international 2019-2020”, este deschisă pentru înscrierea de materiale de presă scrisă, televiziune, radio sau online care documenteaza cauzele sociale ale sărăciei.

Ca si in anii trecuti, Premiul are un caracter simbolic, iar lucrările jurnalistice sunt evaluate de un juriu alcătuit din persoane afectate de sărăcie (tineri șomeri, părinți singuri, persoane fără adăpost, beneficiari de servicii sociale, etc.). În selecția celor mai bune lucrări, juriul va fi condus de criterii predeterminate detaliate în Anexa 2. (https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2020/02/Anexa-2_Criterii.pdf)

Candidaturile sunt acceptate în perioada 17 februarie 2020 – 17 martie 2020, după care juriul va desfășura votul în perioada martie-aprilie 2020. În luna aprilie 2020 va fi organizat un eveniment pentru ceremonia de decernare a premiilor, eveniment despre care jurnaliștii și publicul vor fi ulterior informați.

Pentru a intra în competiție jurnaliștii se înscriu direct sau pot fi nominalizati fiind necesara completarea formularului de candidatură – Anexa 1 (https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2020/02/Anexa1_Formular.docx)

Materialele pot fi transmise în format electronic la adresa eapnromania@gmail.com, iar în cazul materialelor audiovizuale mai mari, lucrările pot fi trimise prin Wetransfer, cu subiectul Nume Premiul Jurnalistic ”Cu onestitate despre sărăcie”.

***Proiectul privind Premiul Jurnalistic are drept promotor principal Rețeaua Anti-Sărăcie Austria (EAPN Austria) și se desfășoară în România și în mai multe țări europene printre care se numără: Austria, Finlanda, Ungaria, Islanda, Germania, România, Serbia, Croația, Slovacia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. În România, proiectul este implementat de RENASIS și își propune să selecteze și să premieze în mod simbolic articole, reportaje, video și alte tipuri de materiale jurnalistice din România care dovedesc respect față de persoanele afectate de săracie și realitatea pe care acestea o trăiesc și/sau care analizează cauzele sociale ale sărăciei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.