Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel selecţie Modele de intervenţie pentru prevenirea şi reducerea fenomenelor de abandon şcolar

0

Grupul de iniţiativă al Platformei Naţionale pentru Educaţie lansează apelul pentru selecţia modelelor de intervenţie implementate pentru prevenirea şi reducerea fenomenelor de abandon şcolar.

Acest apel îşi propune să identifice resursele existente la nivelul ţării, serviciile care pot constitui exemple de intervenţie, activităţile şi proiectele care au avut impact la nivelul comunităţii şi care pot fi replicate la nivelul altei comunităţi prin mobilizarea resurselor existente. Modelele de intervenţie selectate vor fi promovate la nivel naţional atât în mediul online, prin intermediul Platformei Naţionale pentru Educaţie, cât şi în rândul profesioniştilor şi al mass-mediei ca modele de intervenţie, validate de Consiliul Consultativ.

Setul de criterii care facilitează identificarea şi evaluarea modelelor de intervenţie de către Consiliul Consultativ vizează următoarele aspecte: parteneriat şi participare, inovaţie, replicabilitatesustenabilitateimpact.

Consiliul Consultativ este format din 9 persoane, câte un reprezentant din partea următoarelor instituţii: Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România, Organizaţia World Vision România, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE), Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Orice instituţie sau grup de iniţiativă care doreşte să promoveze propria activitate ca Model de intervenţie este rugat să trimită Formularul de aplicaţie completat la adresa modele@pentrueducatie.ro până la data de 19 decembrie 2013 inclusiv.

Aplicaţiile vor fi publicate în mod periodic în cadrul Platformei Naţionale pentru Educaţie, primele modele fiind promovate începând cu luna ianuarie 2014. Platforma Naţională pentru Educaţie este o iniţiativă transversală derulată în cadrul campaniei de prevenire a abandonului şcolar şi creştere a participării şcolare Hai la şcoală!, dezvoltată la nivel naţional de UNICEF România. Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect susţinut de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Fundaţia World Vision România.

Mai multe detalii despre procesul de selecţie pot fi găsite în:

Ghid de selectie a Modelelor de intervenţie

 

ghid

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.