Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel de finantare United Way in anul 2015, pentru proiecte sociale derulate in Bucuresti, Cluj si Timisoara

0

United Way Romania invita organizatiile neguvernamentale sa aplice in cadrul competitiei pentru finantarea proiectelor anului 2015

Mai jos sunt informatii detaliate despre procesul de aplicatie si termene, criteriile de eligibilitate si despre continutul Scrisorii de intentie.

United Way Romania (UWRo) este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide. Este o organizatie independenta, condusa de voluntari locali si care face parte dintr-o retea de peste 1.800 de organizatii United Way existente in 40 de tari din lume.

Viziunea United Way este aceea a unei comunitati prospere, capabile de a-si sustine membrii sa-si atinga potentialul maxim. United Way Romania isi propune sa imbunatateasca calitatea vietii celor care traiesc in Romania, prin incurajarea sponsorizarilor de la companii, a donatiilor din partea persoanelor individuale si a voluntariatului.

United Way este prin excelenta un donator local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate prin proiecte de educatie, sanatate si integrare socio-economica. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii individuale. Finantarile se acorda anual.

www.unitedway.ro 

SOLICITARE SCRISORI DE INTENTIE
FINANTARE – anul 2015

Termen limita: 21 ianuarie 2014
Perioada de finantare: 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015 (Finantarea se acorda pentru o perioada de maxim 12 luni)
O organizatie poate depune o singura scrisoare de intentie.
Scrisorile de intentie se completeaza numai intr-un formular tip online, disponibil aici.
Fiecare aplicatie va primi o confirmare de primire prin e-mail. In cazul in care nu primiti niciun mesaj de confirmare, va rugam sa sunati la 021 306 2014 pentru a va asigura ca aplicatia Dvs. a fost inregistrata.
United Way Romania sprijina proiectele sociale care:
    – produc un impact real – cuantificabil si vizibil – in randul grupului tinta si/sau a comunitatii;
    – dau dovada unei cresteri semnificative a rezultatelor si eficientei programului de la un an la altul. Spre exemplu:
  1. creste numarul beneficiarilor care ies din program ca urmare a integrarii socio-economice, permitand altor membri dezavantajati sa acceseze serviciile oferite;
  2. inregistreaza, in timp, imbunatatiri, prin cooptarea de noi parteneri, atragerea de noi resurse, care fac ca un numar sporit de beneficiari sa fie deservit;
  3. dezvolta noi activitati si cresc numarul de beneficiari prin implicarea/ suportul voluntarilor;
  4. se extinde scara unui proiect, multiplicand astfel rezultatele obtinute anterior;
    – dezvolta parteneriate reale si eficiente, in care partile sunt implicate activ pentru crearea unei retele de servicii in comunitate cu scopul imbunatatirii situatiei persoanelor dezavantajate. Spre exemplu, proiectele pot viza asistenta pentru copii oferita in cadrul unui centru de zi de catre o organizatie specializata in acest sens si consiliere si orientare profesionala pentru parinti si frati, oferite de catre o alta organizatie care are experienta in acest gen de servicii.
    – responsabilizeaza membrii comunitatii, inclusiv beneficiari si alti actori locali (guvernamentali sau ne-guvernamentali), urmarind implicarea cat mai activa a tuturor categoriilor sociale, inclusiv a celor dezavantajate pentru o rezolvare mai rapida si pe termen lung a problemelor sociale.
Proiectele pot viza, spre exemplu: cresterea nivelului de implicare a adultilor / copiilor / tinerilor in actiuni si activitati de voluntariat pentru rezolvarea unor probleme specifice din comunitate; dezvoltarea si promovarea interactiunii dintre grupurile dezavantajate si alte grupuri din comunitate, pentru rezolvarea in egala masura a nevoilor indivizilor, dar si a comunitatii; etc.
Se va acorda prioritate proiectelor care se focalizeaza pe rezolvarea urmatoarelor probleme specifice:
    – facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar, reducerea dificultatilor si discrepantelor in dezvoltarea de aptitudini, abilitati, orientare profesionala pentru copiii proveniti din familii cu serioase dificultati socio-economice. De ce? Pentru ca problemele socio-economice intampinate de familii se reflecta asupra copiilor, in procesul de educatie prescolara si scolara, ducand pe termen mediu la absenteism reducerea performantelor scolare si la abandon scolar;
    – angajarea in munca pentru tineri si adulti cazuri sociale. De ce? Pentru ca lipsa actelor necesare, nivelul de educatie redus, lipsa suportului material si a orientarii catre cursuri profesionale fac ca un numar mare de tineri/ adulti cu dizabilitati sau proveniti din familii dezavantajate sa nu aiba oportunitatea pregatirii si accesului pe piata muncii;
    – imbunatatirea starii de sanatate, programe de preventie si cresterea accesului la servicii medicale si controale periodice pentru toate categoriile de varsta. De ce? Pentru ca sanatatea precara, bolile cronice sau nedepistarea precoce a unor boli fac ca perioada de recuperare sa fie mai lunga si mai costisitoare, afectand situatia socio-economica a familiilor si educatia copiilor.
    – imbunatatirea calitatii vietii si ingrijirii pentru persoanele varstnice prin implicarea acestora in activitati de socializare si voluntariat, precum si asigurarea nevoilor materiale de baza (hrana, medicamente) in cazul varsnicilor cu venituri mici (maximum 350 RON/luna/per persoana). De ce? Pentru ca varsta a treia este marcata de singuratate, sentiment de inutilitate, stare de sanatate precara si venituri reduse.
Aria de acoperire:
1) Bucuresti si zona imediat limitrofa (comunele: Vidra, Berceni, Popesti-Leordeni, Glina, Pantelimon, Dobroiesti, Voluntari, Tunari, Otopeni, Mogosoaia, Chitila, Chiajna, Ciorogarla, Domnesti, Bragadiru, Magurele, Jilava);
2) Cluj –Napoca
3) Timisoara
Pot aplica organizatii neguvernamentale:
    • legal inregistrate in Romania si care desfasoara activitati de cel putin 1 an (la data depunerii aplicatiei)
    • oferind servicii sociale si/sau educationale acreditate (sau in curs de acreditare) de autoritatile relevante si/sau care au semnate parteneriate cu institutii publice relevante (spitale, scoli, teatre, etc.)
    • cu un birou administrativ in Bucuresti (inclusiv zona imediat limitrofa), Cluj-Napoca sau Timisoara
    • care au administrat un buget de minimum 20.000 RON anual
    • care nu acorda finantari catre alte organizatii neguvernamentale
    • fara parti-pris politic
    • care nu au fost fondate sau au ca membri autoritati ale statului.
Proiectele pe care le vom finanta:
    • se vor desfasura in Bucuresti (sau zona imediat limitrofa), Cluj- Napoca sau Timisoara;
    • vor oferi servicii sociale directe si vor implica membrii comunitatii in rezolvarea problemelor locale;
    • isi propun sa trateze „cauza” problemei, nu doar “simptomele”;
    • nu vor depasi suma de 75.000 RON pentru Bucuresti si 40.000 RON pentru Cluj-Napoca si Timisoara;
    • nu conduc la indoctrinare religioasa;
    • nu discrimineaza beneficiarii pe criterii de gen, rasa, nationalitate, etnie sau religie.
United Way Romania NU acorda finantare pentru: aparatura medicala; cercetare stiintifica, studii; calatorii internationale; conferinţe sau evenimente punctuale; chirie sali si protocol pentru evenimente de informare/ promovare; campanii de informare; cheltuieli de productie a materialelor de promovare; echipare sau renovare cladiri; achizitionarea de echipamente de birou; proiecte de prim-ajutor ce nu sunt urmate de alte actiuni, menite sa creasca independenta si auto-sustinerea grupurilor in cauza; cheltuieli administrative generale ale organizatiei, fara legatura cu un proiect de servicii directe.
Scrisoarea de intentie trebuie completata online intr-un formular tip disponibil aici.
 In cea de-a doua etapa de selectie vor fi invitate sa inscrie propunerile de proiect numai organizatiile ale caror scrisori de intentie vor fi aprobate. Decizia privind aprobarea scrisorilor de intentie va fi comunicata in cursul lunii februarie 2014.
Pentru orice intrebari sau nelamuriri cu privire la procesul de selectie ne puteti contacta la: office@unitedway.ro 

United Way, foto Anunt public, Jan 2014

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.