Anunț încheiere concurs planuri de afaceri„START UP 4 U”

0

Anunț încheiere concurs planuri de afaceri„START UP 4 U”

POSDRU/176/3.1/S/149612

Asociația „Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” și partenerii Mondo Consultanță, APDRP – Asociația pentru Dezvoltare Regională și Parteneriat și Fair Best Invest anunță finalizarea concursului de planuri de afaceri. Competiția, desfășurată în cadrul proiectului START UP 4 U, ID:POSDRU/176/3.1/S/149612, s-a încheiat în data de 12.06.2015.

poza anunt concurs la final START UP 4 U

Scopul acestei competiții a avut în vedere sprijinirea financiară a minim 50 de idei de afaceri cu o subvenție de maxim 25.000 euro (echivalentul în lei). Concursul de idei de afaceri a fost deschis atât persoanelor din grupul țintă, care au participat la cursurile gratuite de Competențe Antreprenoriale din cadrul proiectului, cât și publicului larg, dornic să inițieze o activitate pe cont propriu.

În vederea participării la concurs, s-au înscris, pe platforma portalantreprenoriat.ro, 153 de persoane interesate, din care 122 au depus o idee de afaceri după un format standard, disponibil online pe website-ul și portalul proiectului. După etapa contestațiilor, 67 de idei de afaceri au fost admise, 12 idei de afaceri au fost puse pe lista de așteptare ca rezerve, iar 9 idei de afaceri au fost respinse.

 

Planurile de afaceri au fost selectate astfel încât să existe o distribuție de minim 2 planuri pe județ aferent zonelor de implementare ale proiectului: București-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia.

Toate cele 79 de idei de afaceri vor beneficia de asistență și post-asistență în vederea dezvoltării sustenabile a afacerilor propuse pentru finanțare, în cadrul subactivității A4.4 Asistență și postasistență în sprijinul dezvoltării afacerilor. Împreună cu echipa de consultanți și experți juriști, câștigătorii vor întocmi – pornind de la ideile de afaceri cu care au câștigat competiția – planuri de afaceri cu bugetele și proiecțiile lor financiare, precum și cu graficele de eșalonare a finanțării, în vederea semnării Acordurilor de finanțare.

Lista persoanelor care vor lua parte la subactivitatea A 4.4 Asistență și postasistență în  sprijinul dezvoltării afacerilor poate fi descărcată de pe www.startup4u.ro sau http://portalantreprenoriat.ro/.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează