Anunț încheiere concurs planuri de afaceri„START UP 4 U”

0

Anunț încheiere concurs planuri de afaceri„START UP 4 U”

POSDRU/176/3.1/S/149612

Asociația „Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” și partenerii Mondo Consultanță, APDRP – Asociația pentru Dezvoltare Regională și Parteneriat și Fair Best Invest anunță finalizarea concursului de planuri de afaceri. Competiția, desfășurată în cadrul proiectului START UP 4 U, ID:POSDRU/176/3.1/S/149612, s-a încheiat în data de 12.06.2015.

poza anunt concurs la final START UP 4 U

Scopul acestei competiții a avut în vedere sprijinirea financiară a minim 50 de idei de afaceri cu o subvenție de maxim 25.000 euro (echivalentul în lei). Concursul de idei de afaceri a fost deschis atât persoanelor din grupul țintă, care au participat la cursurile gratuite de Competențe Antreprenoriale din cadrul proiectului, cât și publicului larg, dornic să inițieze o activitate pe cont propriu.

În vederea participării la concurs, s-au înscris, pe platforma portalantreprenoriat.ro, 153 de persoane interesate, din care 122 au depus o idee de afaceri după un format standard, disponibil online pe website-ul și portalul proiectului. După etapa contestațiilor, 67 de idei de afaceri au fost admise, 12 idei de afaceri au fost puse pe lista de așteptare ca rezerve, iar 9 idei de afaceri au fost respinse.

 

Planurile de afaceri au fost selectate astfel încât să existe o distribuție de minim 2 planuri pe județ aferent zonelor de implementare ale proiectului: București-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia.

Toate cele 79 de idei de afaceri vor beneficia de asistență și post-asistență în vederea dezvoltării sustenabile a afacerilor propuse pentru finanțare, în cadrul subactivității A4.4 Asistență și postasistență în sprijinul dezvoltării afacerilor. Împreună cu echipa de consultanți și experți juriști, câștigătorii vor întocmi – pornind de la ideile de afaceri cu care au câștigat competiția – planuri de afaceri cu bugetele și proiecțiile lor financiare, precum și cu graficele de eșalonare a finanțării, în vederea semnării Acordurilor de finanțare.

Lista persoanelor care vor lua parte la subactivitatea A 4.4 Asistență și postasistență în  sprijinul dezvoltării afacerilor poate fi descărcată de pe www.startup4u.ro sau http://portalantreprenoriat.ro/.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează