Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ANUNŢ DE SELECŢIE pentru cursul „Abilităţi de viaţă în contextul dezvoltării durabile”

0

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile anunţă lansarea Seriei 5 de înscrieri la cursul cu tema „Abilităţi de viaţă în contextul dezvoltării durabile” acreditat de Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională (DGMRU RSN – MEN) din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Cursurile sunt organizate în parteneriat cu Asociaţia REPER21 şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor, în cadrul proiectului “Dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale tinerilor în contextul dezvoltării durabile”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cursurile organizate în cadrul proiectului se adresează unui număr total de 1060 de cadre didactice. Prezentul apel de selecţie se adresează exclusiv următoarelor categorii de grup ţintă:
– Cadre didactice debutante în carieră cu domiciliul in mediul rural(persoane sub 35 de ani, fără grad didactic definitiv) din învăţământul primar/gimnazial / liceal / profesional şi tehnic
– Profesori în învăţământul liceal
– Consilieri şcolari în învăţământul gimnazial / liceal / profesional şi tehnic

Cursurile urmăresc dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice de a elabora şi implementa în cadrul orelor de curs sesiuni şi proiecte educaţionale pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale copiilor şi tinerilor în contextul dezvoltării durabile. Cursurile se vor finaliza cu obţinerea unui atestat de formare continuă a personalului didactic şi dobândirea unui număr de 20 de credite profesionale transferabile. Promovarea tuturor modulelor este obligatorie pentru certificare.

seria 5

Notă: Participanţii la curs vor beneficia de cazare (în camere duble), masă, materiale de curs şi decontarea costurilor de transport.
În vederea înscrierii la programul de formare, persoanele eligibile sunt rugate să completeze formularul de înscriere (disponibil la link-ul http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=06450fe4-f94b-4e0b-804c-4c07d39ab493 până cel târziu la data de 10.07.2015. Doar formularele de înscriere complete înregistrate până la termenul prevăzut vor fi luate în considerare în etapa de evaluare. Persoanele care nu dovedesc prin acte încadrarea în grupul ţintă declarat în formularul de înscriere vor fi descalificate.
Selecţia participanţilor. Doar candidaturile care întrunesc condiţiile de eligibilitate de mai jos se vor califica în evaluarea candidaturilor conform criteriilor de selecţie, după cum urmează:

Criteriile de eligibilitate pentru participarea la curs:
 Încadrarea în grupul ţintă al proiectului:
– Profesor în învăţământul liceal (şcoală acreditată MEN)- categorie de grup ţintă pentru care sunt alocate aproximativ 15 locuri.
– Consilier şcolar din învăţământ gimnazial / liceal / profesional şi tehnic la o şcoală acreditată MEN – categorie de grup ţintă pentru care sunt alocate aproximativ 20 de locuri.
– Cadru didactic debutant în carieră din învăţământ primar/ gimnazial / liceal / profesional şi tehnic la o şcoală acreditată MEN – categorie de grup ţintă petru care sunt alocate aproximativ 35 de locuri.
 Profesarea sau domiciliul în unul dintre judeţele vizate pentru locaţia de desfăşurare a cursului.
 Disponibilitatea de participare pe toată durata programului şi susţinerea examenului final. Participarea este obligatorie la toate modulele de curs. Modulele de curs faţă în faţă se desfăşoară în intervalul orar 09.00-18.00.
 Accesul la un computer conectat la internet şi minime abilităţi de utilizare a acestuia în vederea parcurgerii modulului online de curs.
 Disponibilitatea de a implementa un proiect de dezvoltare de abilităţi de viaţă în cadrul şcolii.
 Acceptarea condiţiilor de participare şi asigurare a aspectelor logistice.
Criterii de selecţie de care se va ţine cont în evaluarea candidaturilor:
 Interesul de a elabora/ derula activităţi/ proiecte de dezvoltare a abilităţilor de viaţă în contextul dezvoltării durabile în rândul elevilor.
 Motivaţia, implicarea în activitatea şcolară şi extraşcolară şi dorinţa de inovaţie a candidatului / candidatei.
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a limita numărul de participanţi, din cadrul unei unităţi de învăţământ (conform codului SIRUES) în funcţie de atingerea indicatorilor proiectului.
Principiul nediscriminării reprezintă un pilon important pentru demersul Prof21, ca urmare, selectarea participanţilor se va realiza pe baza criteriilor mai sus menţionate indiferent de rasă, religie, apartenenţă etnică, sex, vârstă, orientare sexuală, dizabilităţi sau statut social.
Rezultatele selecţiei vor fi făcute publice până cel târziu la data 15.07.2015 pe pagina web: www.prof21.ro. Ulterior, în vederea înscrierii la curs, participanţii vor fi invitaţi să transmită scanate prin e-mail documentele de înscriere (Carte de Identitate, Certificat de Căsătorie, Certificat de Naştere, diploma de licenţă, adeverinţă din partea unităţii şcolare, contract de formare) şi să le predea în original unui reprezentant din partea organizatorilor într-o locaţie şi la o dată care va fi comunicată persoanelor selectate.

Pentru orice neclarităţi privind procesul de înscriere la cursurile de formare profesională „Abilităţi de viaţă în contextul dezvoltării durabile” vă rugăm contactaţi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile prin e-mail la adresa training@fdsc.ro
Afis Curs-text estompat-01

Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor de viaţă a tinerilor în contextul dezvoltării durabile” (POSDRU/157/1.3/S/141511) îşi propune să îmbunătăţească competenţele profesionale pentru cele 1060 de cadre didactice, prin participarea la programe de formare continuă de calitate, bazate pe educaţia pentru dezvoltarea durabilă şi metodele inovative ale educaţiei nonformale, care să permită dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor din învăţământul preuniversitar. Mai multe informaţii despre proiect şi organizaţiile partenere pot fi consultate AICI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.