Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreprenopolis: fonduri de 150.000 de lei pentru noi afaceri in Centrul tarii

1
  • 36 de antreprenori vor primi 150.000 de lei pentru demararea unor afaceri in orasele din regiunea Centru
  • Granturile sunt oferite de Asociatia React prin proiectul cu finantare europeana Antreprenopolis Centru

Asociatia React a lansat proiectul Antreprenopolis Centru, dedicat persoanelor cu spirit antreprenorial si idei indraznete. 360 de persoane cu domiciliul sau resedinta in regiunea Centru, care isi doresc sa demareze afaceri cu profil non agricol in orasele din regiune, vor urma, prin proiect, un program gratuit de formare antreprenoriala.

La finalul formarii, participantii vor sustine un examen in urma caruia se vor acorda diplome recunoscute de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si vor primi consultanta de business pentru realizarea propriului plan de afaceri. Acesta ii va inscrie in competitia pentru finantarea nerambursabila de 150.000 de lei. Cele mai sustenabile 36 planuri de afaceri vor primi finantare, in urma unui concurs cu o metodologie bine stabilita, reguli clare si obiective, transparente si non-discriminatorii. Noii antreprenori vor efectua, in cadrul proiectului, si un stagiu de practica, sub coordonarea unui mentor, intr-o firma al carei CAEN este din aceeasi grupa cu CAEN-ul propus in propriul plan de afaceri, pentru a-si consolida, in mod practic, formarea antreprenoriala.

Pentru a sustine, si dupa finalizarea proiectului, antreprenorii care au primit finantare precum si pe cei care au beneficiat doar de formare, Asociatia React va crea “Reteaua antreprenorilor”, prin care va informa continuu grupul tinta despre oportunitatile de antreprenoriat din regiune, despre noutatile din domeniu, sursele si tipurile de finantare disponibile. Astfel, participantii care nu au obtinut finantare isi vor putea utiliza ulterior cunostintele si abilitatile dobandite prin proiect, participand la alte apeluri cu finantare publica. Reteaua antreprenorilor va fi sustinuta de un Centru Regional, care va functiona ca un loc de instruire non-formala, ca centru de resurse, spatiu pentru stabilirea de parteneriate si legaturi care sa le faciliteze antreprenorilor parcursul economic.

Persoanele interesate sa se inscrie in proiect sunt rugate sa o contacteze pe Daniela Anghel la tel.: 0732 222 311 sau e-mail: daniela.anghel@asociatiareact.ro. Conditiile minime pentru inscriere sunt urmatoarele: cetateni romani sau cu rezidenta in Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani si minimum liceul absovit, care nu au beneficiat de cursuri similare finantate din fonduri structurale si nu beneficiaza de finantare prin alte proiecte finantate prin POCU pentru AXA 3 DMI 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non agricol din zona urbana. Din grupul tinta nu pot face parte tinerii din categoria NEETs (care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nu au un loc de munca) cu varsta intre 16 – 24 ani.

Antreprenopolis Centru este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin interventii adaptate si implicare activa. Aproape 1 milion de romani au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activitatilor derulate de noi. Impactul proiectelor noastre este confirmat de cele 18 premii de excelenta nationale si internationale primite, care ne pozitioneaza printre cele mai premiate organizatii din Romania.

www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Antreprenoriat | claudia

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.