Anotimpuri la borcan, din bucatariile rurale direct pe masa ta

0

11 structuri de economie sociala au fost infiintate de catre Asociatia React in patru regiuni ale tarii (7 centre de productie a conservelor din legume si fructe si 4 magazine care vor comercializa aceste produse)
„Anotimpuri la borcan” sustine dezvoltarea sustenabila a comunitatilor rurale din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia si Sud-Est

Cursante Anotimpuri la borcan Bucuersti-Ilfov 2

11 structuri de economie sociala au fost infiintate de Asociatia React, prin proiectul “Anotimpuri la borcan”, in judetele Braila, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Ilfov, Prahova si in Bucuresti. Acestea vor derula activitati de producere si de comercializare a conservelor din legume si fructe.

Proiectul aduce atat beneficii economice zonelor de implementare cat si noi oportunitati de angajare pentru persoanele cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii.

Prin infiintarea a 7 centre de productie si a 4 centre de valorificare, proiectul ofera o solutie integrata la nevoia de dezvoltare sustenabila a comunitatiilor locale. Astfel, legumele si fructele produse in gospodariile taranesti si transformate dupa retete traditionale in conserve sunt vandute in magazinele infiintate in mediul urban.

„Acest proiect, prin impactul pe care il va genera, vine sa confirme, inca o data, angajamentul Asociatiei React de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care ne desfasuram activitatea“, a declarat Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

Structurile de economie sociala vor oferi 54 de noi locuri de munca dintre care 43 pentru persoane vulnerabile (femei dezavantajate socio-profesional, membri intretinatori ai familiilor cu mai mult de 2 copii, inclusiv familii monoparentale). Acestia vor beneficia de formare profesionala gratuita, urmand sa fie calificati in meseria de lucrator in fabricarea conservelor din legume si fructe sau in cea de lucrator comercial.

„Anotimpuri la borcan” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!
****
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează