Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anii `80, melodii celebre, remixuri, bufoni la Gala Tânărului Actor – HOP!

0

Anul trecut muzica Mariei Tănase a fost tema atelierului de creaţie de la Costineşti condus de Vlaicu Golcea, care s-a concretizat în renumitul spectacol Hai iu iu Nu Hi You You.

Centenarul Maria Tănase a fost serbat cum se cuvine. Mai mult decât atât, vestea s-a transmis, atmosfera Costineşti-ului s-a răspândit şi show-ul Hai iu iu Nu Hi You You a fost invitat la mai multe festivaluri de teatru din ţară, precum: Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul de Teatru Nou de la Arad, Festivalul TIFF, Cluj, Festivalul „Femei pe Mătăsari”, Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, FEST-FDR de la Timişoara, Festivalul de Teatru şi Artă Performativă – PERFORM, Iaşi. Şi clar a revoluţionat ideea despre teatru, despre actor şi limbaj corporal.

Anul acesta pregătim un alt workshop şi încercăm să readucem în actualitate melodiile celebre ale anilor `80. Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut) le remixează.

afisul Galei HOP Cosmin Florea

Workshop-ul, care respectă tema galei de anul acesta: „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj.” este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

Despre direcţiile acestui atelier, Andrea Gavriliu ne divulgă: Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de „schizofrenie” cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un „bufon disco”. „Disco” pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor 80 remixate. 

Succes tuturor!

Gala Tânărului Actor HOP 2014

Ediţia a XVII – a

Vox Maris Grand Resort, Costineşti

9 – 12 septembrie 2014

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.