Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajatori de TOP continua online pana la sfarsitul lunii noiembrie pe www.hipo.ro

0

Candidatii pot aplica pana la sfarsitul lunii noiembrie pe www.hipo.ro pentru cele 2500 de joburi oferite de companiile participante la cea de-a 11 editie Angajatori de TOP. Cei care nu au putut ajunge in cele doua zile ale evenimentului sunt asteptati sa aplice online pe portalul www.hipo.ro unde pot afla mai multe informatii despre companiile participante, oferta de joburi si profilul cautat de angajatori.

Principalul avantaj al faptului ca evenimentul continua pe www.hipo.ro este ca cei care locuiesc in alte orase sau chiar cei care se afla in afara tarii pot aplica pentru joburile deschise de companiile participante la Angajatori de TOP. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, oferta companiilor acopera domeniile IT, telecom, financiar-bancar, outsourcing, inginerie, marketing si vanzari.

“La Angajatori de TOP am intalnit un numar foarte mare de candidati, din care un procent semnificativ potriviti pentru joburile disponibile in cadrul Microsoft. Din discutiile pe care le-am purtat cu vizitatorii ne-a dat seama ca si-au dorit sa ne intalneasca in cadrul evenimentului si au venit pregatiti in ceea ce priveste joburile pe care le cauta” a declarat Alexandra Covaci, Staffing Consultant, Microsoft.

In cele 2 zile de targ, peste 15 000 de profesionisti cu experienta, absolventi, masteranzi si studenti au participat la cel mai mare targ de cariera din Romania, Angajatori de TOP. In cadrul evenimentului, candidatii au aplicat pentru pozitiile oferite de angajatori si au discutat cu reprezentanti ai companiilor in cadrul celor 32 de seminare de cariera, 4 conferinte tematice si 3 seminare de orientare in cariera. Peste 20% dintre vizitatorii targului au acordat o atentie deosebita seminarilor de cariera unde au avut ocazia sa interactioneze cu reprezentantii companiilor participante de la care au putut afla informatii despre etapele de dezvoltare din cadrul companiei, pozitiile deschise, dar si sfaturi utile despre cum se pot prezenta pentru a obtine jobul pe care si-l doresc.

“Targul de cariera Angajatori de TOP reprezinta o oportunitate de a discuta cu candidatii si de a-i ghida in ceea ce priveste atat redactarea CV-ului cat si a modului de prezentare in fata viitorului angajator. Pentru ca am observat aceasta nevoie in randul candidatilor, Kraft Foods Romania a tinut in cadrul evenimentului un workshop dedicat modului de redactare a CV-ului pentru o mai buna prezentare a activitatilor si rezultatelor acumulate” a declarat Ana Silivas, Talent & Organization Efficiency Specialist, Kraft Foods Romania.

Un punct de interes pentru candidatii prezenti a fost standul CV Clinic unde tinerii au primit feedback referitor la aspectele de baza pe care ar trebui sa le mentioneze in CV pentru a se prezenta convingator si pentru a-si creste sansele de a fi invitati la interviu. Cu sprijinul companiilor partenere peste 1000 de vizitatori ai targului de cariera Angajatori de TOP au primit consiliere in cariera din partea specialistilor in resurse umane. Totodata, printr-un proiect finantat din fonduri europene adresat femeilor, candidatele in cautarea unui job au fost informate despre formele de discriminare pe piata fortei de munca si au avut acces la consiliere in cariera.

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions  sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul „Top Talents Romania”, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor” si portalul de cariera www.hipo.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.