Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajații ING Bank primesc granturi pentru ONG-urile pe care le susțin

0

Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched România, Fundația Baylor Marea Neagră și Fundația Copii în Dificultate primesc finanțări în valoare totală de 20.000 EUR pentru derularea proiectelor lor.

Pentru a încuraja și susține implicarea angajaților săi în comunitate, ING Bank România a organizat o licitație internă pentru proiecte derulate de organizații neguvernamentale. Angajații interesaţi au înscris în competiția “Adoptă un proiect” inițiative sau cauze în care cred și pe care vor să le susțină, apoi colegii le-au votat pe cele mai relevante.

Proiectele cu cele mai multe voturi au primit finanțare de maxim 5.000 EUR fiecare.

Unul dintre proiectele cu cele mai multe voturi a fost cel susținut de Eugen Vasiliu (IT Implementation Officer) și coordonat de Organizația Umanitară Concordia. Proiectul „Cei 7 ani (de) acasă” își propune să asigure o viață decentă și acces la educație pentru 48 de copii cu vârste între 3 – 10 ani, aflați în centrul de plasament al organizației. Eugen voluntariază de la 14 ani și viziteză săptămânal copiii de la Concordia.

“Am și studii de asistență socială și m-a preocupat mereu găsirea unor soluții care să ducă la îmbunătățirea vieții celor în nevoie. Iar atunci când cei în nevoie sunt niște copii nevinovați, răniți, abuzați și abandonați, găsesc toată motivația necesară pentru a-i proteja și ajuta.”, spune Eugen.

Un alt proiect câştigător este cel al Asociației Touched România, înscris la licitaţie de Mihaela Badea (Retail Settlements Officer). Finanțarea din partea băncii va fi folosită pentru achiziţionarea unor consumabile pentru tratamentul cu citostatice a 1.200 de copii bolnavi de cancer, aflați în evidența spitalului Budimex.

“Ca voluntar, îi cunosc foarte bine pe copiii internați acolo. Merg în fiecare joi la spital şi încerc, prin diferite jocuri sau activități recreeative, să îi fac să uite că sunt în spital.”, spune Mihaela.

Alte două organizații vor primi finanțare din partea ING Bank: Fundația Baylor Marea Neagră și Fundația Copii în Dificultate, proiectele lor fiind susținute de Adrian Pitu (IT Regional Support Specialist – Constanța) și de Liliana Cimpoeșu (Financial Accounting). Proiectele își propun să diagnosticheze și să trateze eventualele probleme cardiace ale copiilor mamelor infectate cu HIV și să prevină abandonul școlar în rândul copiilor din medii dezavantajate socio-economic.

Beneficiarii direcți ai proiectelor susținute de angajații ING Bank sunt: 48 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 – 10 ani din centrul de plasament Concordia; 1.200 de copii bolnavi de cancer aflați în evidența spitalului Budimex; 52 de copii cu mame seropozitive din Constanţa; 40 de copii care prezintă risc crescut de abandon școlar.

Concordia – proiect pentru copiii din centrele de plasament
Touched – în beneficiul copiilor care suferă de cancer
1.340 de beneficiari direcți ai campaniei “Adoptă un proiect”

Angajații ING Bank se implică anual în activități de susținere a cauzelor în care cred. Astfel, în 2012, în cadrul campaniei „Cămara de iarnă”, 50 dintre angajații companiei au pregătit provizii pentru 300 de familii sărace din județul Brașov. În cadrul campaniei „Adoptă un copac”, 49 de angajați au plantat 600 de copaci, iar la „Let’s do it, Romania!”, 65 de angajați au adunat 275 de saci de deşeuri menajere.
ING Bank deţine o poziţie solidă pe piaţa bancară românească, oferind o gamă completă de servicii financiare. Din 1994 şi până în prezent, ING Bank şi-a dezvoltat operaţiunile într-un ritm susţinut, prin diversificarea portofoliului de produse şi al celui de clienţi, prin lansarea de noi divizii de servicii şi prin extinderea teritorială. În prezent, ING Bank are peste 200 unităţi bancare pentru companii și persoane fizice.

ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări. Cu un personal de peste 130.000 de angajaţi, grupul cuprinde o gamă diversă de companii, care îşi deservesc clienţii sub numele ING.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.