Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Andrei, tânărul cu dizabilități ce luptă pentru schimbare!

0

O poveste minunata despre un tanar cu dizabilități care lupta pentru schimbare! Speranță, empatie și curaj sunt valori pe care Andrei le impartaseste cu copiii Centrului de zi CONIL, lucru pentru care echipa CONIL ii este recunoscatoare!

De-a lungul timpului, la CONIL, multi tineri si adolescenti au venit si ne-au susținut cauza prin voluntariate în programele si proiectele derulate în beneficiul copiilor cu dizabilități. Printre ei se numără și Andrei, un tânăr de doar 18 ani ce își dedica timpul ajutându-i pe cei mici, în ciuda tuturor așteptărilor.

Pe Andrei îl cunosc încă de acum mai bine de zece ani când lansam o campanie de stângere de fonduri în scopul susținerii tratamentelor și operațiilor sale pe creier. Astăzi, sunt extrem de surprinsă și fericită să îl văd pe Andrei în mijlocul copiilor din Centrul CONIL, ajutându-i, sprijinindu-i și arătându-le prietenia sa. Este realmente impresionant să vezi ce conexiuni dincolo de cuvinte se crează între ei și este cu atât mai îmbucurător pentru mine să văd că visul meu de integrare a acestor copii devine realitate și că și ei își pot găsi un drum în viață. Îți mulțumesc, Andrei că ai ales să faci parte din echipa CONIL” , ne spune Adela Hanafi, președintele Asociației CONIL.

Andrei se prezintă in fiecare dimineata la sediul Centrului de zi CONIL 13 Septembrie, unde, cu zâmbet și bucurie ajuta la pregatitul, servitul si strânsul mesei, schimbatul si imbracatul celor mici, diversele activitati, servirea snacks-ului sanatos. Adesea, Andrei le pregateste celor mici jocuri in aer liber, cantece si dansuri si de aceea este foarte indragit printer copiii din centru. Insa, el nu este un copil ca oricare altul.

In copilarie, Andrei a fost victima bullying-ului, a excluziunii si stigmatizarii. Fiind adesea marginalizat și umilit, el a ințeles nevoia majoră de schimbare din sistemul educational, ceea ce l-a impins sa isi dedice timpul cauzei noastre comune: lupta impotriva discriminarii copiilor atipici!

Andrei sufera de neurofibromatoza, epilepsie si hidrocefalie, iar acest diagnostic l-a condus către numeroase operatii, printre care si extragerea unei tumori de pe creier. Experientele sale dar mai ale traumele fizice si psihice au dus, desigur, către tulburari emotionale. Discriminat si batjocorit de catre colegi, prieteni si chiar si de profesori, Andrei a decis sa faca parte din schimbare! De aceea, a ales să își dedice timpul copiilor atipici, asemenea lui, pentru a ii ajuta sa se simta intelesi, iubiti, acceptati. La scurt timp dupa inceperea voluntariatului, Andrei a devenit membru al echipei dar mai ales un prieten de nădejde pentru cei mici, dar si un real sprijin pentru noi, cei din echipa CONIL!

Asadar, asteptam sa vedem cat mai multi tineri ce vor sa contribuie in lupta noastra pentru egalitate! Cat despre Andrei? Ii multumim ca s-a alaturat echipei CONIL si il felicitam pentru că reuseste sa darama stereotipurile despre cei atipici in fiecare zi! Prin puterea exemplului, ambitie, empatie si iubire suntem convinsi ca fiecare copil va reusi!

De vrei să fii și tu parte a schimbării, susține proiectele de incluziune ale Asociației CONIL dar și campaniile de strângere de fonduri în vederea derulării acestora, în beneficiul copiilor cu dizabilități. Poți dona lunar 4 Euro printr-un SMS la 8864 cu textul GLAS și vei putea da voce copiilor cu dizabilități.

Detalii despre activitatea Asociației CONIL, a programelor și proiectelor derulate găsiți pe www.conil.ro și pe pagina de Facebook Asociația CONIL.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.