Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AMS Rent a Car susține Pădurea Copiilor

0

AMS Rent a Car direcționează 20% din impozitul pe profit către Asociația Pădurea Copiilor, pentru a ajuta la împădurirea suprafețelor degradate din România.

AMS Rent a Car urmărește să contribuie la reducerea emisiilor de CO2, printr-un parteneriat cu asociația Pădurea Copiilor, în cadrul căruia vor fi plantați sute de puieți, pentru a încuraja o gândire mai responsabilă față de natură și pentru a ajuta la creșterea suprafețelor împădurite pe terenuri degradate din țară. Astfel, 20% din impozitul pe profitul AMS Rent a Car au fost folosiți pentru a sponsoriza Asociația Pădurea Copiilor.

output_J850jj

Pe parcursul unui an, o mașină obișnuită emite cam 5 tone de dioxid de carbon*. Dacă ne gândim că doar în București sunt peste 1.200.000 de vehicule înmatriculate**, emisiile de CO2 ajung la niveluri înspăimântătoare. În același timp, un arbore cu o masă totală de 2 tone (adică, ajuns la maturitate) reține peste 3,5 tone de CO2. Astfel, am putea spune că, pentru fiecare mașină care circulă pe șosea este nevoie să avem doi arbori maturi, astfel încât să nu ne facem griji cu privire la poluare.

Totuși, o pădure necesită timp pentru a se forma. Asociația Pădurea Copiilor menționează că, pentru un arbore matur, este nevoie de cel puțin 20 de puieți plantați și îngrijiți cel puțin 5-6 ani. Iar o tânără pădure trebuie monitorizată minimum 10 ani pentru a crește în siguranță. Este un drum lung și dificil, în care tot mai mulți ar trebui să se implice, fie că vorbim despre companii sau voluntari.

Pentru că AMS Rent a Car este o companie de închirieri de mașini, considerăm că suntem responsabili pentru mediul înconjurător și vrem să ajutăm la crearea unei lumi mai curate și mai sănătoase. În acest scop, nu numai că ne-am parteneriat cu Asociația Pădurea Copiilor, dar la AMS Rent a Car clienții noștri pot închiria doar mașini fabricate în ultimii 2-4 ani. Astfel, ne asigurăm că emisiile de CO2 ale oricărei mașini AMS Rent a Car sunt minime.

Din primăvară, AMS Rent a Car va fi alături de Pădurea Copiilor pentru plantarea noilor puieți.

* sursa: https://www.epa.gov

**potrivit Inspectoratului General al Poliției Române Direcția Rutieră

Despre AMS Rent a Car:AMS Rent a Car este o companie românească ce ofera servicii de închirieri auto, cu birouri în București și Cluj. Prezenți pe piață din anul 2012, închiriem autovehicule în București, Otopeni sau Cluj și oriunde la nivel național, dacă perioada este mai mare de 10 zile. Detalii în plus se găsesc pe site: https://www.amsrentacar.ro/.

Despre Asociația Pădurea Copiilor: Pădurea Copiilor este o asociație înființată în 2016, desprinsă din ViitorPlus- asociația pentru dezvoltare durabilă, ca program de mediu cu o componentă puternic educațională. Asociația își propune dezvoltarea comunităților din sudul țării, aflate în dificultate și schimbarea de mentalități. Detalii în plus se găsesc pe site: https://www.padureacopiilor.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.