Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ample activități de donare sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

0

Peste 500 de jandarmi au participat în Săptămâna Mare la activităţi de donare sânge, organizate în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române. La nivelul Jandarmeriei Române, campania s-a desfăşurat în mai multe unităţi teritoriale din ţară, printre care se numără Maramureş, Braşov, Gorj, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Constanţa, Prahova, Suceava, Argeş, Cluj, Mehedinţi şi Bucureşti. Cantitatea colectată a fost de peste 200 de litri de sânge.

Marți, 28 aprilie 2021, împreună cu cei 120 de donatori de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost prezenți și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care au sprijinit acțiunea oferind donatorilor produse alimentare, ceai, apă și cafea. De asemenea, cu acest prilej și voluntarii au donat sânge. Activitatea de donarea de sânge de marți s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, unde s-a aflat o echipă mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale.

cpt. ANA MARIA BURCHI, ofițer în cadrul Centrului de Informare Publică – Jandarmeria Română a susținut: “Jandarmeria Română continuă să fie parte a campaniei inițiată de Patriarhia Română, „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Aceasta dovedește o colaborare excelentă cu Patriarhia Română de-a lungul timpului și ne bucurăm foarte tare de lucrul acesta. Jandarmeria Română este o instituție deschisă față de nevoile oamenilor, așa cum și biserica s-a dovedit a fi, pentru că până la urmă avem un scop comun, binele oamenilor și asta ne interesează în primul rând. Am ales săptămâna aceasta pentru activitatea de donare de sânge, pentru că, până la urmă, este o activitate salvatoare, deoarece ne aflăm în Săptămâna Mare și poate că această perioadă este cea în care jertfa față de aproapele ar trebui să fie principala preocupare a tuturor. Să ne îngrijim de nevoile semenilor noștri. Până la urmă cred că asta este și definiția fericirii, binele care poți să-l faci celui de lângă tine.”

Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu Patriarhia Română şi Centrele de Transfuzie Sanguină teritoriale. Patriarhia Română  este astfel instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Colaborarea cu Jandarmeria Română continuă. Două instituții fundamentale ale statului și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul persoanele aflate în suferință. Este o lipsă acută a sângelui în toate spitalele din țară. Astăzi au donat sânge și voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale. Împreună reușim mai mult! Sistemul medical are nevoie de susținerea noastră, a tuturor în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții. Sistemul medical este sprijinit, de foarte mult timp de Patriarhia Română printr-o campanie națională de donare de sânge, în cadrul căreia, până în momentul de față 35000 de persoane au donat sânge. Vă dați seama câte vieți au fost salvate. De menționat, de asemenea, faptul ca în ultimii anii, Patriarhia Română, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, a dotat centrelor de transfuzie sanguină din București, Ploiești, Constanța și Cluj aparatură medicală în valoare de peste 120 de mii euro.”

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, peste 19000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.