Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Am pus bazele celei mai mari comunități de profesori eco din România!

0

2391 de profesori s-au întors la școală în cadrul proiectului Let’s Get Green!

2391 de cadre diactice, din toate județele țării, au fost formate în domeniul protecției mediului, în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, în cadrul proiectului Let’s Get Green!

Sursa: aici.

Cu sprijinul echipelor județene Let’s Do It, România!, cadre didactice din aproximativ 500 de școli și licee au acumulat cunoștințe cheie despre  protejarea mediului, combaterea risipei, colectarea separată a deșeurilor și modul de reciclare al acestora. Astfel, “Let’s Do It, România!” și Kaufland România au pus bazele celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie curată și la realizarea celei mai ample campanii de protecția mediului, “Let’s Get Green!”.

 În continuare, cele 2391 de cadre didactice au devenit la rândul lor formatori, diseminând cunoștințele dobândite către celelalte cadre didactice din școlile lor, elevi și părinți.

Locuitorii marilor oraşe se află într-o goană permanentă după un colţ de iarbă verde, o oază oricât de mică de natură, măcar după umbra unui copac la margine de pădure.  In plus, periodic vedem acele ştiri alarmante despre poluarea aerului cu noxe, despre gunoaiele şi praful care inundă străzile şi casele, despre apa murdară, contaminată, cu rugină şi clor şi cine-ştie-ce alte chimicale. Şi fuga se înteţeşte atunci. O vreme numai, până când se aşterne iarăşi uitarea, până când se instalează comod nepăsarea. Apoi, ciclul se reia, negreşit şi neîntrerupt. Noi vrem sa spargem acest ciclu prin proiectele pe care le dezvoltam Iar Let’s Get Green! este unul dintre cele mai ambitioase proiecte de anul acesta. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let s Do It, Romania!  Si prin“Let’s Get Green!” contribuim activ la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

În prezent, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante în campania Let’s Get Green! se desfășoară sesiuni de formare pentru profesori, elevi și părinți. Acestea vor fi urmate de activități practice, precum colectarea selectivă a deșeurilor la școală și acasă, ecologizări în comunitate, amenajări de spații verzi și activități creative, cu ajutorul cărora elevii vor deveni mai responsabili față de mediu.

Let`s Get Green! este prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

Pe langă premiul cel mare – o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro, în cadrul proiectului Let’s Get Green! vor mai fi acordate 2 premii II, în valoare de 10 000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Anunțarea școlii câștigătoare se va face la începutul lunii iunie 2018.

Detalii despre proiect precum și punctajul obtinut de scoli sau imagini de la activitati sunt disponibile pe platforma letsgetgreen.ro

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.