Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Altfel de mărturii la nuntă: volum de poezii de dragoste, personalizat cu poza mirilor pe copertă

0

”Mulțumin că ați fost alături de noi, la-nceput de tRai în doi”, așa începe volumul de poezii de dragose tRai în doi, pe care Laura și Raul Costea l-au dat invitaților drept mărturie la nunta lor din 25 iunie 2016. Dar acesta nu a fost singurul aspect personalizat la carte. În plus, pe coperta era chiar o poză cu mirii.

”Am vrut să oferim nuntașilor ceva deosebit așa că, pe lângă țuică și prăjitură, le-am dat și un volum de poezii pline de dragoste. E tot ceva dulce, dar care nu îngrașă” spune mireasa.

13516440_1449565501736328_1365467293373130415_n

Nuntașii au fost foarte încântați și mulți dintre ei au început să citească din poezii cât încă erau la nuntă. Inclusiv starostele a citit o poezie cu voce tare.

Poeziile sunt semnate de Victor Miron, un tânăr scriitor din Cluj-Napoca, care a mai făcut mai multe acțiuni de apropiere a oamenilor de carte prin intermediul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față (câteva dintre ele: transport public gratuit pentru cititori, cabinet stomatologic anti-cariat, biblioteca vecinilor, gala cititiorilor, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine).

”Fiecare mireasă își dorește o nuntă ca la carte și cred că să oferi cadou o carte e un gest cât se poate de frumos. Mulți oameni îmi spun că nu prea citesc, dar că, de multe ori, ultima carte citită e una pe care au primit-o cadou și cumva le-a fost groază să nu o citească. Sper să fie cât mai multe astfel de nunți unde să se ofere mărturie cărți, scrise de mine sau de alți autori.” spune Victor Miron.

t

Câteva din poeziile din carte:

”Am vrut să te cert

Da, e cert
Am vrut să te cert
Că laşi capacul jos,
Că prea-mi zâmbeşti duios.
Da, e cert
Am vrut să te cert,
Că prea vorbeşti mereu
Că prea mult mă tot sâcâi
Că prea îmi place să mă mângâi.
Da, e cert
Am vrut să te cert
Şi am ajuns să te cer.” – preferata mirelui.

”N-aș dormi cu tine

N-aș dormi cu tine
N-aș putea
Prea m-aș trezi din minut în minut
Să mă bucur iar că ești, că ești la mine în brațe
Prea mi s-ar încreți fruntea
Lingușindu-se în buzele tale
Prea mi-aș ciupi sfârcurile urechii
Să mă asigur că nu visez
N-aș dormi cu tine mai puțin de oricând
Și atunci, cel mai probabil, n-am dormi.” – preferata miresei

”Mă Ofer şOfer

Dacă vrei să ajungi
Îmbrățişată în fiecare dimineață
Mă Ofer şOfer.
Dacă vrei o plimbare
Până la capăt de drum
Mă Ofer şOfer.
Dacă vrei să meargă
Vestea frumuseții tale
Mă Ofer şOfer.
Dacă vrei DESTINație
În doi
Mă Ofer şOfer.” – preferta autorului

”E foarte simpatic că și cărțile se pot plăti după nuntă, iar costul unei astfel de cărți, la peste 50 de exemplare, scade la sub 10 lei pe exemplar.” mai spune Victor Miron

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.