Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alina Vasea este câştigătoarea trofeului Avantaje, secţiunea “Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului

0

Alina Vasea, fondatoarea asociaţiei Dăruieşte Aripi, este câştigătoarea trofeului Femeia Anului 2015, secţiunea “Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului”! Trofeul vine drept o încununare a tuturor proiectelor derulate şi coordonate cu succes în cadrul asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Alina Vasea este preşedintele asociaţiei „Dăruieşte Aripi” şi mamă a trei copii. Aceasta a început să desfăşoare activităţi de voluntariat după ce a aflat despre cazul unui copil diagnosticat cu leucemie, caz ce a impresionat-o. Astfel a decis să se implice şi a început ca si voluntar în cadrul asociaţiei Dăruieşte Viaţă, participând activ în consilierea pacienţilor.

Alina Vasea, Daruieste Aripi

Dorind să ajute mai mult la rezolvarea gravelor probleme cu care oamenii se confruntă pe plan local, Alina Vasea a fondat în Constanţa, în anul 2013, organizatia non-profit Dăruieşte Aripi.  Scopul asociației coordonată de această este acela de a lua parte şi de a  contribui personal la dezvoltarea societăţii, iar rezultatele o motivează pe deplin.

Câştigarea unui astfel de trofeu nu poate decât sa mă onoreze! Fac ceea ce îmi place, iar implicarea intr-o organizatie non profit, îmi aduce multe satisfacţii personale. Am înfiinţat asociaţia cu scopul de oferi un ajutor real copiilor aflaţi în suferinţă, iar primirea acestui premiu reprezintă o altă compensaţie a muncii depuse.” susține aceasta.

Asociația Dăruiește Aripi este dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. În anul 2015 Asociatia Dăruiește Aripi a demarat a două proiecte de mare impact, Dăruiește Primul Zâmbet și 10 eroi la Disneyland. Acestea au venit ca răspuns al unor probleme cu adevărat stringente cu care se confruntă copiii din județul Constanța: dreptul la viață, la copilărie și la îngrijire specializată. Împreună cu voluntarii organizației, Dăruiește Aripi a organizat concerte caritabile, ateliere de creație pentru copii bolnavi, a sărbătorit 1 Iunie alături cu micuții pacienți bolnavi de cancer din cadrul Centrului Medical FOCUS, a colectat cadouri pentru copiii bolnavi și defavorizați din școlile constănțene în partneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța. Mai mult, asociația a desfășurat campania de colectare a formularului 230, a participat la International Marathon Bucharest 2015, proiect prin intermediul căruia voluntarii au strâns donații online.

Un număr peste 500 de pacienţi au fost consiliaţi pentru găsirea altor opininii medicale în străinatate și obținerea drepturilor prin care să le fie plătite aceste tratamente de către stat (Formularul S2 al CAS și Ordinul 50 al Ministerului Sănătății). 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.