Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alina Șerban lansează prima ei bandă desenată – „Acasă” 

0

În vremuri de pandemie, actrița și regizoarea Alina Șerban a scris si coordonat, prima ei bandă desenată, ilustrata de către artista Vera Surățel, intitulată sugestiv „Acasă”. 

Alina Șerban este actriță, scriitoare, prima regizoare romă de teatru și film, și reprezentanta Romaniei la Cannes în 2018 cu pelicula „Singură la nunta mea”. Anul acesta a fost nominalizată la premiul pentru “Cea mai bună actriță” în cadrul Premiilor Academiei Germane de Film pentru rolul său din pelicula “Gipsy Queen”, film ce va putea fi urmărit și în România din această toamnă. (Trailer “Gipsy Queen” : https://vimeo.com/314261364

Banda desenată „Acasă” este un proiect realizat cu sprijinul Fundației 9, în cadrul programului Artists Rooms și are la bază experiența personală a Alina Șerban, ca tânără instituționalizată după ce casa în care locuia a fost demolată de buldozer printr-o acțiune de evacuare forțată a primăriei. 

(Ilustrație de Vera Surățel) 

„Acasă” este o poveste universală, potrivită vremurilor pe care le trăim, dedicată atât copiilor cât și adulților. În această perioadă, toată populația a fost sfătuită să stea acasă, să se spele pe mâini cât mai des, iar copiii să participe la școală în mediul online. Pentru unii copii, din medii mai puțin favorizate, a avea apă curentă, electricitate și cu atât mai puțin internet aceste lucruri nu fac parte din realitatea lor, iar pentru altii, din păcate, conceptul de „acasă” nu există și poate că nici nu va exista vreodată. Pentru noi, restul, acasă înseamnă familie și sentimentul de siguranță. Tocmai de aceea, această poveste ilustrată are ca scop, în primul rând, conștientizarea realității cu care se confruntă foarte mulți oameni din România, dar și problema creșterii rasismului împotriva romilor în pandemie. 

Aici poți accesa banda desenata „Acasă”: https://issuu.com/fundatia9/docs/acasa 

Mai multe despre Alina Șerban: 

Alina a terminat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a absolvit masterul la Royal Academy of Dramatic Art, Londra, câștigând numeroase premii internaționale pentru interpretare. Este inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom, scriind și și regizând “Marea Rușine”, prima piesă a unei regizoare rome care a intrat în repertoriul unui teatru de stat din România. Actrița folosește arta pentru a genera schimbarea socială și a lupta împotriva tuturor formelor de discriminare. (http://www.alinaserban.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.