Alimentatie rationala pentru sanatate, editia 6-a

0

Joi, 8 Decembrie 2022 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj, cea de a 6-a editie a evenimentului Alimentatie Rationala pentru Sanatate.

Evenimentul derulat de Arta Gustului si Colegiul Tehnologic isi propune ca si in editiile anterioare un program de educatie alimentara si gastronomica integrat, bazandu-se pe o colaborare intre scoala, mediul privat si institutii publice.

Programul initiat si derulat de catre Gabriella Pascaru Bisi si Daniela Crisan incepand din anul 2017, promoveaza educatia alimentara, bunele practici, etica profesionala, perfectionarea, cultura gastronomica, noutati, mentorat si concepte noi ce tin de lumea gastronomiei din care elevii de astazi vor face parte, in viitorul apropiat.

Programul se bazeaza pe parteneriate solide de durata cu cele mai importante companii din HoReCa, companii implicate in actiuni CSR care au inteles importanta acestor evenimente pentru elevi si institutii publice.

Dupa trei ani in care evenimentul nu a putut fi derulat, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se in trei paneluri. Va fi o zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si desigur, invitati speciali pe masura. Elevii vor afla astfel, noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca intr-un reality show, iar la finalul evenimentului, cei mai buni vor fi premiati.

Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta.

Obiectivele proiectului:

  • Dezvoltarea cunostintelor in ceea ce priveste alimentatia rationala
  • Imbogatirea cunostintelor din lumea gastronomiei incepand de la tehnici pana la platting
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare echilibrate

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul liceal de specialitate, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

Invitati speciali:

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood Group

Pastry Chef Gabriela Pascaru – Corporate Pastry Chef Dr. Oetker Professional

Denisa Dumitru – Leida Impex

Gabriel Gorgan – Trainer Horeca Culinary School

Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi intretinuta de DJ Marcous.

In viitor:

Incepand cu luna ianuarie a anului 2023, atat colegiul cat si programul se infratesc cu IANAS Istituto Professionale di Stato din Tortoli, Italia, creaindu-se astfel noi oportunitati de care vor beneficia elevii si profesorii celor doua licee. Prin aceasta infratire se vor crea programe de educatie gastronomica, schimburi de experiente gastronomice si culturale, programe Erasmus atat in Romania cat si in Italia.

Sponsori: Meggle Romania, Borsec, Leida, Fuchs, OceanFish

Parteneri institutionali: Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Sector 1, Horting, Horeca Culinary School.

Gold Partner: Parmafood Group

Parteneri: TeamFresh Horeca, La Molisana, Hygienium, Mutti, Pietro Coricelli, TopLine, Vitaplant, Eisberg, Calvo, Fresh Fruits, Grande Natura, Tabasco, Bioki, DJ Marcous, B.U, Dr.Oetker Professional, Expertto Forte, STR8, Tria’s, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: BucurestiFM, TrendsHRB, GastroMedia, Radar de Media, Romania Pozitiva.

Un eveniment organizat de Arta Gustului si Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj

Coordonatori proiect:

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

Director Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.