ALERTĂ: Ce pui în loc la Roșia Montană? Opinia Green Revolution.

2

5000/15000/25000 de oameni în stradă pentru cazul Roșia Montană în ultimele zile în România. Mii de mesaje și opinii împotriva proiectului, dar și o mulțime de opinii pro proiect.

Pentru că dorim să încercăm să contribuim constructiv la rezolvarea problemelor de la Roșia Montană, îți propunem în perioada următoare de timp o serie de posibile soluții pentru Roșia Montană din partea mai multor organizații de mediu active în România. Pe scurt. Ca să ai timp să le vezi, dar mai ales să le gândești.

Care sunt totuși soluțiile și alternativele în Apuseni? Ce punem în locul proiectului de la Roșia Montană? Ce e de făcut? Mină? Turism? Mină fără cianuri? Agricultură? UNESCO? Industrie? Ecologie?

Am început cu propunerea prietenilor de la MaiMultVerde, acum continuăm cu opinia prietenilor de la Green Revolution

romaniapozitiva-rosia-montana-2

TU ce opinie ai? Care sunt soluțiile propuse de tine pentru Roșia Montană?

 

Urmărește comentariile și pe www.facebook.com/RomaniaPozitiva

O inițiativă RomaniaPozitiva, Dreptul la Cuvânt, septembrie 2013

#rosiamontana#‎unitisalvam#‎salvatirosiamontana

#‎saverosiamontana#protestrosiamontana

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar

    Imi pare foarte interesanta initiativa si poate fi o tema pentru acasa pentru noi toti, nu doar pentru ONG-uri. Citind propunerile, am ajuns la mesajul Green Revolution si nu identific solutia concreta pe care o sustineti. Iar legat de ultima afirmatie, eu personal am incercat sa gasesc surse clare care sa indice in ce conditii acei bani ar fi platiti ca despagubiri. Daca mi le puteti indica prin e-mail, pentru a nu incarca pagina cu informatii pe langa subiect, as aprecia. Multumesc!

  2. avatar

    Ce raspuns e acesta? Unde sunt solutiile pe care o organizatie de mediu le-ar propune? Mie mi se pare ca sustine chiar pozitia companiei, cel putin ultima parte, si contine si informatii gresite: care politicieni s-au pronuntat fiind atat de siguri ca nu va trece proiectul si de ce ar urma statul sa plateasca despagubiri. Cum se poate o organizatie sa sustina aceste lucruri?

Comentează