Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Al doilea seminar de informare şi workshop Aleg să mă implic. STOP Bullying!

0

În zilele de 12 şi 15 decembrie 2014 va avea loc la Şcoala Gimnazială „Petre Ghelmez” din strada Pescăruşului nr. 124 al doilea seminar de informaredespre bullying şi, respectiv, al doilea workshop din cadrul proiectuluiAleg să mă implic. STOP Bullying!”

STOP_bullying_Logo_6

Seminarul de informare va avea loc vineri, 12 decembrie 2014, între orele 12:00 şi 13:30 şi va fi susţinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociaţia SPRING). La eveniment vor participa 60 de elevi de gimnaziu din Şcoala „Petre Ghelmez” şi cinci profesori ai acestora, cu scopul de a informa şi sensibiliza participanţii cu privire la fenomenul bullying, tipuri de comportamente agresive în şcoli şi consecinţele acestora. Utilizând arta teatrală ca metodă de educaţie non-formală, nucleul seminarului va fi piesa de teatru interpretată de patru tineri actori foarte talentaţi, elevi de gimnaziu şi liceu și cursanți ai Școlii de Actorie Victoria Art. Piesa a fost creată de Costel Caşcaval, Elias Ferkin şi Paul Radu, actori profesionişti ai Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, pentru a ilustra bullying-ul în şcoli şi a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului.

Dintre participanţii la seminar, luni, 15 decembrie 2014, între orele 10:00 şi 14:00, minim 10 elevi vor beneficia de un workshop interactiv ce va combina noţiuni de educaţie civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizaţie. Elevii, îndrumaţi de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) şi actorii Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, vor construi şi vor juca scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza implicaţiile fenomenului şi de a învăţa să adopte atitudini active în prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.

Obiectivul acestor activități educative este de a stimula în rândul elevilor din şcoli generale formarea de trăsături morale şi atitudinale necesare stabilirii unor raporturi civic sănătoase şi socialmente acceptate în grupul de învăţare din care fac parte. În cadrul proiectului „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” sunt organizate 6 seminarii de informare şi 6 workshopuri în 6 şcoli generale din Bucureşti.

Implementat în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015 de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, iniţiativa îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea bullying-ului prin activităţi educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă invităm să accesaţi website-ul Asociaţiei SPRING www.asociatiaspring.ro şi pagina de Facebook Aleg să mă implic. STOP Bullying

Proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.