Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Al doilea an de competitie la ESTE FILM Festival Sibiu, 13-17 mai 2020

0

ESTE FILM Festival lansează a 2-a ediție a competiției de  scurtmetraje românești de ficțiune

A doua ediție a competiției de scurtmetraj românesc de ficțiune din cadrul ESTE FILM Festival va avea loc la Sibiu în perioada 13-17 mai 2020. Pentru ediția din 2020 se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori. Premiul secțiunii va fi în valoare de 2.000 de euro. Așteptăm până la data de 28 februarie 2020 scurtmetraje românești de ficțiune cu durata de maxim 30 de minute, produse în perioada 2019-2020 și aflate la prima înscriere în competiția ESTE. Mai multe detalii puteți citi în regulamentul competiției pe pagina festivalului: http://www.estefilm.ro/competitie/

Filmele pot fi înscrise aici: estefilm.ro/inscriere-competitie.

Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga.

Mai multe informații legate de competiție puteți obține la adresa de email: iulia@estefilm.ro.

La ediția din 2019, 10 filme au concurat pentru trofeul ESTE FILM Festival 2019, iar juriul format din Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Ofelia Popii a desemnat ca mare câștigător scurtmetrajul ”Iederă” în regia Sarrei Tsorakidis.

Despre ESTE FILM Festival

ESTE FILM pentru că Sibiu merită proiecții de calitate și pentru că publicul cere să experimenteze altfel de film. Am pornit la drum cu proiecții săptămânale la Cine M-a Văzut la Habitus și proiecții speciale pentru copii, la Ghiozdanul cu Filme, iar în 2016 s-a născut și festivalul mult așteptat.

ESTE FILM Festival propune șase secțiuni: Best of Europe: Secțiunea cuprinde cele mai premiate filme lansate în ultimul an în Europa. Film Românesc: Susținem promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde. Experiențe: Am propus publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Am pus la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului european. In Frame: Secțiunea aduce în prim-plan un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, printr-o serie de filme. CinExplorez: Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați. Competiția: este cea mai recentă secțiune, dedicată scurtmetrajelor românești de ficțiune. Trofeul ESTE FILM a fost acordat prima dată în 2019 scurtmetrajului ”Iederă” de Sarra Tsorakidis.

ESTE FILM FESTIVAL

www.estefilm.ro

www.facebook.com/EsteFilm/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.