Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajutor pentru 24 de familii din localităile Sudiți și Merii Petchii

0

Bătrâni singuri, familii cu mulți copii, dar fără suport financiar și tineri care își doresc să învețe, dar care nu au curent electric.  Spre ei s-au îndreptat ieri voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. Aceștia au vizitat, în cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” 24 de familii din două localități ilfovene, afectate grav de noua epidemie.

Așa își încep de fiecare dată voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale acțiunile de ajutorare: cu speranță și vorbă bună oferite celor pe care îi întâlnesc la poartă. Acțiunea de ieri s-a desfășurat în cele două localități ilfovene: Sudiți și Merii Petchii, unde au dăruit și de această dată persoanelor aflate în dificultate financiară alimente de bază.

O localnică, a spus: “Mă ajută foarte mult acest sprijin. Doar eu lucrez. Am reușit să mă angajez la o brutărie. Am un venit de 1500 de lei. Cu acești bani trebuie să întrețin întreaga familie. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că avem unde să locuim. Este greu. Nu avem curent electric. Singura sursă de lumină pe timpul nopții este stâlpul de iluminat din fața porții. Căldură nu avem, dar iarna a fost blândă.  Avem și un cal de care ne mai ajutăm.”

O altă localnică ne-a precizat: “Ne descurcăm cum ne dă Dumnezeu. Suntem bolnavi, amărâți și avem o familie numeroasă. Încercăm să le oferim copiilor o educație, să poată merge la școală.”

Un localnic ne-a declarat :“Trăim dintr-un ajutor de 250 de lei. Suntem amărâți. Ca să mă angajez trebuie să ajung la București, iar la vârsta de 60 de ani nu te mai angajază nimeni. Trăim cu ajutorul social, cât o mai da Dumnezeu.”

Greul cel mai mare l-au înfruntat persoanele cu situații materiale dificile, al căror puțin s-a diminuat și mai mult în această perioadă.

paroh UNGUREANU MARIAN – Parohia Marii Petchii, județul Ilfov a menționat: “În primul rând vreau să le mulțumesc voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale pentru că sau gândit să ajungă și la noi. Prin această activitate au ajutat familiile nevoiașe, familii cu mulți copii care nu pot asigura hrana de zi cu zi pentru copilași, dar și persoane în vârstă care nu se pot deplasa decât cel mult în interiorul gospodăriei. Este o vizită foarte importantă, spontană și au primit-o cu foarte mare bucurie. Nu se așteptau la așa ceva. Le ridică foarte mult moralul acestor persoane greu încercate.”

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Continăm să venim în sprijinul oamenilor din mediul rural, persoanelor aflate în dificultate. Astăzi am vizitat alte 2 parohi din județul Ilfov, unde am întâlnit persoane cu probleme materiale, familii cu foarte mulți copii, batrâni care se deplasează greu. Noi am venit în sprijinul acestor persoane, le-am oferit o fărâmă de speranță care vine din partea bisericii Ortodoxe Române. Vom continua să ne deplasăm în cât mai multe localități, vom căuta să ne facem auziți, să se știe de noi și să oferim sprijinul celor care ni-l cer. Mergem acolo unde este nevoie de noi și unde darurile noastre sunt bine primite. Comunitățile din aceste 2 localități se confruntă cu probleme tot mai seriaose, locurile de muncă sunt puține, iar cei care au un loc de muncă trebuie sa se deplaseze 40-50 de km lăsând acasă familiile și întorcâdu-se seara tarziu. Vizita de astăzi a fost una inopinată,  preotul a fost anunțat cu 2 ore înainte și a venit din București cu autobuzul, știind că parte din el este această comunitate. Este important să fie cunoscute nevoile oamenilor din sat, care se confruntă cu probleme mai seriaose și că se pot baza pe ajutorul voluntarilor Catedralei Naționale. Biserica Ortodoxă Română este pilonul principal care vine în ajutorul comunităților. Este imporntant să-ți vină cineva în ajutor atunci când este mai greu, atunci când copilul te întreabă ,,tată ce mănânc astăzi? ”, când un bătrân nu reușește să-și procure hrana de zi cu zi. De aceea consider  că biserica trebuie să aibă ușile larg deschise, să fie vie, să fie unde este mai mare nevoie, alături de pesoanele aflate în dificultate”.

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost cea mai amplă și de impact acțiune organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. Până în prezent, în cadrul campaniei au fost oferite daruri în valoare de 384.000 lei pentru 4746 de familii din 22 de județe și au fost efectuate 195 deplasări în 152 de localități.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.