Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajutoare de milioane de dolari pentru spitalele românești

0

15 donații de produse medicale și suplimente nutritive au fost făcute de la începutul anului și până în prezent de către Fundația Baylor Marea Neagră unor spitale partenere din întreaga țară. Acestea au fost efectuate în cadrul programului de extindere a donațiilor de medicamente şi consumabile sanitare către o reţea de instituţii medicale specializate, de pe întreg teritoriul României, program care a fost posibil ca urmare a unui parteneriat încheiat între Fundaţia Baylor-Marea Neagră şi Fundaţia AmeriCares, cu sprijin financiar din partea Chevron.

Produsele medicale și suplimentele nutritive au fost trimise, în cadrul a patru transporturi umanitare internaționale, de către AmeriCares Fundației Baylor Marea Neagră. Ulterior, după ce reprezentanții fundației au făcut o evaluare a nevoilor spitalelor partenere, au livrat către acestea produsele care le lipseau. Unitățile medicale beneficiare sunt: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Județean Tulcea, Spitalul Județean Vaslui, Spitalul de Urgență din Bârlad, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie și Spitalul de Pediatrie din Brașov.

În urma evaluării nevoilor spitalelor s-a constatat că acestea au deficit de medicamente analgezice, antiinfecțioase, anticonvulsive, cardiovasculare, diuretice și gastrointestinale, dar și de consumabile medicale.

Parteneriatul cu Fundația Baylor Marea Neagră reprezintă pentru Spitalul Județean de Urgență Vaslui o gură de oxigen, în situația în care, în ultimul an, spitalul a suferit de o subfinanțare cronică. Medicamentele și materialele sanitare de care unitatea noastră a beneficiat au fost de un real folos, unele dintre ele, cum ar fi substanțele nutritive, fiind produse pe care nu ni le-am fi permis niciodată. Așteptăm și pe viitor colaborări fructuoase. Vă mulțumim!”– Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder

Unitățile medicale partenere au fost selectate în urma unor proceduri riguroase, fiind făcute numeroase vizite pentru cunoașterea modului în care se desfășoară activitatea medicală în aceste spitale, astfel încât ajutoarele  care urmează a fi trimise să fie folosite cu maxim de eficiență și doar în folosul bolnavilor. Procedura de selecție continuă și alte spitale urmând a se alătura celor care sunt deja beneficiarele programului.

Valoarea transporturilor trimise anul acesta de către AmeriCares Fundației Baylor este de peste 2,8 milioane de dolari, 98% din aceasta fiind constituită de medicamente. Din punct de vedere al volumului donațiilor  67% au fost suplimente nutritive și restul produse medicale.  Această diferență  de proporții între volum și valoare se explică prin faptul că unele medicamente sunt foarte scumpe.

baylor

”Credem că asocierea noastră cu AmeriCares și Fundația Baylor Marea Neagră demonstrează cel mai bine intențiile Chevron de a contribui la bunăstarea comunităților unde operează, respectiv în acest caz zonele Constanța și Vaslui”, a declarat Thomas Holst, Președinte Chevron Romania.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.