Ajută un copil să meargă în tabără!

1

Fundaţia Cuvântul Întrupat organizează tabăra de vară pentru 30 dintre copiii sprijiniţi prin proiectele sale. Timp de o săptămână, copiii şi adolescenţii vor experimenta lucruri noi, se vor întrece în diverse concursuri, vor face plimbări cu bicicleta, drumeţii lungi în pădure şi la cascadă, vor juca fotbal, baschet şi volei pe terenurile amenajate, vor sări la trambulină, vor descoperi lucruri şi trăiri despre care nu ştiau că pot exista. Activităţile de artă sunt, de asemenea, foarte importante şi terapeutice pentru ei. Pentru majoritatea, va fi prima tabără din viaţa lor şi chiar prima lor călătorie în afara cartierului sau oraşului. Vor avea posibilitatea să trăiască pe pielea lor cele ce au aflat până acum doar din povestirile copiilor mai mari.

“Eu abia aştept să merg, să mă plimb cu calul, să trag cu arcul… Şi este prima mea ieşire într-o tabără.” Ştefan, 8 ani

„O să mă joc cu copiii şi o să facem focul de tabără.” Mirela, 8 ani

Sunt cu toţii entuziasmaţi şi aşteaptă cu nerăbdare sfârşitul lunii august, când este planificată plecarea. Educatorii fundaţiei, adulţii care îi vor însoţi pe cei mici, ştiu că această tabără este mai mult decât doar un timp petrecut diferit: este o ocazie de a experimenta un altfel de viaţă, una mai aproape de normalitate, de ceea ce fiecare copil ar trebui să primească în mod normal. Pentru că a avea suficientă hrană în fiecare zi sau a trăi fără conflicte şi violenţă nu sunt o obişnuinţă pentru toată lumea.

„Familiile printre care noi lucrăm sunt cel mai adesea afectate de sărăcie, de abuzuri, de alcoolism sau violenţă, de analfabetism, de lipsa unor locuinţe decente. Toate acestea par să fie moştenite şi de copii, ca într-un cerc vicios, fără ieşire. Prin activitatea noastră de fiecare zi încercăm tocmai aceasta: să-i împuternicim pe copii, pe adolescenţi şi chiar familiile lor să poată cunoaşte şi alte perspective, şi alte moduri de viaţă, să aibă oportunitatea şi încrederea să poată visa şi la altceva, mai bun pentru viitorul lor. Iar tabăra de vară este o excelentă ocazie în acest sens”, susţine David Chronic, coordonator de regiune Africa-Europa Cuvântul Întrupat şi membru fondator al fundaţiei.

„Cuvântul Întrupat” a fost încă de la înfiinţarea sa şi continuă să fie o unealtă pusă la dispoziţia comunităţii locale: pentru a-i ajuta pe cei în situaţie de risc şi pentru a facilita implicarea celor care au această dorinţă şi disponibilitate. Gălăţenii pot acţiona prin noi, îi pot sprijini pe cei aflaţi în dificultate. Ceea ce facem este posibil datorită faptului că oamenii fac prin noi.

La fel se întâmplă şi în cazul taberei. Participarea fiecărui copil presupune un cost.

„Trăim într-un oraş cu potenţial financiar, cu atât de multe firme care pot să contribuie, dar mai ales cu oameni care pot să înteleagă importanţa implicării lor. Trebuie doar să ne înţelegem fiecare rolul şi să putem lucra împreună pentru copiii în dificultate. Cei care au resurse sunt invitaţi să se alăture fundaţiei noastre şi, contra sumei de 650 de lei, să cumpere un loc în tabăra din vara aceasta în Munţii Vrancei, alegând în acest fel să investească în viaţa unui copil. În plus, conform Codului fiscal, firmele pot să scadă aceste sume din impozitul pe profit pe care îl plătesc la stat”, declară Valerica Archip, Director Programe – Fundaţia „Cuvântul Întrupat”.

“Firma noastră a ales să susţină cheltuielile unui copil. Ne-am gândit că, dacă avem posibilitatea, de ce să nu-i oferim această bucurie, această experienţă de viaţă!?”, reprezentant firma S.C. Spat S.A.

*****

Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, înfiinţată în 2001, oferă sprijin copiilor, tinerilor şi familiilor lor aflate în dificultate din Galaţi şi din judeţ. Inspiraţi de valorile creştine, urmărim depăşirea stării de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial şi şcolar al copiilor, integrarea socială şi profesională a tinerilor, susţinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Prayer Update August « fragments and reflections

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.