Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#AirCompetiton – o competiție internațională ce își propune să susțină financiar cu premii de cel puțin 10 000 de Euro și să promoveze antreprenoriatul social în regiunea Dunării

0

Se prelungesc înscrierile la #AirCompetition – o inițiativă dedicată antreprenorilor sociali sau celor care dezvoltă afaceri cu impact social. 

Termenul limită până la care cei care dezvoltă proiecte cu impact social se pot înscrie în #AirCompetiton – o competiție internațională ce își propune să susțină financiar și să promoveze antreprenoriatul social în regiunea Dunării – s-a prelungit până la data de 30 iunie 2020.

#AirCompetition este un demers din cadrul proiectului Finance4SocialChange, iar în România este implementat prin UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării).

Competiția este structurată în două etape: prima dedicată întreprinderilor sociale cu profit, iar cea de-a doua întreprinderilor sociale non-profit. Se vor selecta 30 de proiecte care vor concura în competiții de pitch din 4 țări. Toți concurenții selectați vor primi consultanță unu-la-unu înaintea sesiunilor de pitching. Câștigătorii vor primi cel puțin 10.000 de euro în premii și acces exclusiv la o rețea largă de investitori.

Înscrierile pentru competiția internațională de pitch sunt deschise până la 30 iunie 2020, iar mai multe detalii despre competiție și despre pașii necesari înscrierii sunt disponibile aici: https://air-mooc.teachable.com/

Alături de #AirCompetition a fost lansată și #AIRMOOC, o platformă de e-learning ce pune la dispoziția antreprenorilor sociali șase module ce pun accentul pe subiecte aflate la intersecția antreprenoriatului social și a investițiilor cu impact: impact, strategie, finanțe, guvernanță, scalare și comunicare. Ca o continuare a #AirMOOC, cursanții selectați pot participa la sesiuni intensive de training.

#AirMOOC, a fost lansată pe 25 mai, iar programul de training va dura timp de 6 săptămâni. Platforma #AIRMOOC e disponibilă aici: https://air-mooc.teachable.com/.

Contextul actualei pandemii ne-a arătat că avem nevoie de organizații care produc impact social, dar mai ales de un ecosistem în care acestea pot prospera, iar #AirMOOC și #AirCompetition sprijină dezvoltarea antreprenoriatului social și a investițiilor cu impact care generează schimbare socială.

Finance4SocialChange e proiect regional finanțat prin Programul Transnațional Dunărea, care sprijină antreprenoriatul social și care își propune să susțină educația, schimbul de experiență, competitivitatea și prezentarea celor mai bune idei de afaceri către investitori.

Antreprenoriatul social angajează în UE 13,6 milioane de persoane, în timp ce în România, economia socială se află în stadiu incipient – doar 1,7% dintre angajați fac parte din întreprinderi sociale, față de media UE de 6,5%. Principala provocare cu care se confruntă întreprinderile sociale este accesul limitat la surse de finanțare din cauza incertitudinii și a riscurilor implicate.


Pentru a încuraja dezvoltarea acestui ecosistem, UEFISCDI, în parteneriat cu 14 instituții din diverse țări dunărene, implementează proiectul Finance4SocialChange, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Acesta își propune să
contribuie la îmbunătățirea instrumentelor financiare și a strategiei de consolidarea întreprinderilor sociale din această regiune și să susțină educația, schimbul de experiență, competitivitatea și prezentarea celor mai bune idei de afaceri către investitori.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/projectFinance4SocialChange/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.