Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ai un startup? Aplică la Get in the Ring România până pe 12 octombrie

0

Premii de 4.000 de Euro pentru startup-uri care inspiră

Pe 17 octombrie, 8 startup-uri românești din industrii creative și ICT vor concura pe scena Get in The Ring România – cursa contracronometru care finanțează cele mai inovatoare startup-uri.

Plecând de la un format internațional, Get in the Ring România pune la bătaie premii de 4000 de Euro, oferite de Banca Transilvania pentru afacerile capabile să genereze produse și practici de business revoluționare. Evenimentul este organizat de GEA Strategy & Consulting și va avea loc în cadrul Creative Est, primul festival autohton dedicat industriilor creative.

afis GITR

Dacă ai un startup cu o idee de business scalabilă, înscrie-te in competiție până pe 12 octombrie, completând un scurt formular online. Ai oportunitatea de a-ți face startup-ul cunoscut, a primi feedback valid de la profesioniști cu experiență, a câștiga o serie de susținători și, de ce nu, a inspira antreprenorii de mâine.

Evenimentul are în vedere două tipuri de startup-uri: cele evaluate la sub 1 milion Euro (lightweight), aflate la început de drum și a doua categorie formată din startup-uri evaluate la peste 1 milion de Euro (middleweight).

Pentru categoria lightweight, premiul I este în valoare de 3.000 de Euro și include un loc în finala regională de la Sofia, iar premiul al II-lea este în valoare de 1.000 de Euro. Câștigătorii vor primi în plus, 12 luni de acces gratuit la servicii bancare destinate startup-urilor, abonamente de la Impact HUB și consultanță de la UEFISCDI. Pentru startup-urile evaluate la peste 1 milion Euro (middleweight) Get in The Ring este o platformă de networking și finanțare la nivel internațional, oferindu-le posibilitatea să interacționeze cu investitori și fonduri de investiții europene. Startup-ul câștigător la această categorie va reprezenta România în finala regională de la Sofia.

Opt startup-uri vor fi selectate și se vor confrunta față în față în sesiuni a câte cinci runde de pitching (echipă, realizări, model de business, propunere de investiție, freestyle), de treizeci de secunde fiecare, în care vor încerca să convingă juriul de potențialul de business al ideii lor.

Aflat la a doua ediție națională, Get in The Ring are loc sâmbătă, 17 octombrie, începând cu ora 19.00, la halele din Industria Bumbacului. Evenimentul, prezentat de Vlad Andriescu, redactor- șef start-up.ro, își propune să aducă în fața publicului startup-uri românești a căror povești sunt dovada clară că există un nou val de antreprenori români care construiesc business-uri surprinzătoare în zona de industrii creative și ICT, consolidează și inspiră comunități.

Câștigătorul competiției, la fiecare categorie, va fi ales prin vot de către public, care va puncta cel mai bun pitch, iar finalistul Get in the Ring Romania va merge direct în finala regională de la Sofia, unde va întâlni startup-uri din alte opt țări est și central europene.

La ediția pilot din 2014, s-au înscris 30 de startup-uri și au luat parte 80 de participanți. Juriul a fost compus din Andrei Pitiș – Vector Watch, Mihai Sfințescu – 3TS Capital și Claudiu Vrînceanu – Wall Street.

GEA Strategy & Consulting este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie capabilă să îndeplinească standardele europene. Compania oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru companii și startup-uri românești, precum și pentru administrația publică. GEA Strategy & Consulting este promotoare în România a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, partener în cadrul programului RICAP pentru comercializarea inovării, contribuind la dezvoltarea sistemului antreprenorial românesc.

Creative Est e primul festival autohton dedicat industriilor creative, o experiență-maraton care transformă 9 spații bucureștene în centre de incubare și expunere pentru proiecte inovatoare de design, gastronomie, muzică, new media și artă. Mai multe pe www.creativeest.ro si facebook.com/creativeest.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.