Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Află modalitățile de predare a deșeurilor electrice!

0

București, 01 octombrie ECOTIC lansează numărul unic 021 9641 adresat persoanelor care vor să afle ce modalități de predare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au la dispoziție. Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare în ceea ce privește colectarea separată DEEE – “Fii la tine-n țară la fel ca afară!”, organizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.


Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere, se estimează că la nivel mondial, în 2030 vom ajunge la 74.7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel). Conform studiului ECOTIC din 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Ce modalități de predare DEEE ai la dispoziție?

Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționezi un echipament nou poți preda echipamentul similar vechi.
La punctele/centrele de colectare: întâlnim la tot pasul puncte de colectare dedicate deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă pe www.ecotic.ro/puncte-de-colectare

Preluare de la domiciliu: ECOTIC poate asigura în anumite condiții preluarea echipamentelor voluminoase.
Detalii pe fiiintara.ecotic.ro sau la 021 9641*.

*număr cu tarif normal in rețeaua Telekom

Despre ECOTIC:
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni inclusiv surse de lumină și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii sunați la 021 9641.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.