Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AFLĂ despre cea mai mare competiţie de afaceri sociale cu finanțări de 350 000 de euro. VEZI unde vine CARAVANA!

0

Întâlniri de informare Fabricat în Țara lui Andrei – competiţia de afaceri sociale în care OMV Petrom oferă finanţări în valoare totală de până la 350.000 euro.

 • OMV Petrom şi Fundaţia NESsT vor oferi informaţii celor care doresc să se înscrie în competiţia Fabricat în Ţara lui Andrei.
 • Fabricat în Țara lui Andrei se adresează celor care au o idee de afacere ce își propune să creeze locuri de muncă și să rezolve o problemă socială în comunitățile din România.
 • Afacerile sociale câștigătoare vor fi sprijinite de OMV Petrom cu finanțări în valoare totală de 350.000 de euro și 2 ani de consultanță de business.
 • În prima ediție a proiectului, 10 afaceri sociale au fost dezvoltate și finanțate. Până la finalul anului 2015, acestea vor genera: 33 de locuri de muncă pentru oamenii din comunități, venituri pentru 481 de localnici, instruire pentru 171 de persoane.

Fabricat în Țara lui Andrei, competiția de afaceri sociale cu finanțări în valoare totală de până la 350.000 euro, le oferă românilor cu spirit antreprenorial și dorința de a îmbunătăți viața celor din jur oportunitatea să rezolve o parte din problemele sociale ale comunităților românești.

ftla 2015

logo FTLACompetiția este deschisă atât antreprenorilor, cât și ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor și întreprinderilor individuale. Sesiunile de informare sunt deschise reprezentaților tuturor acestor categorii, cât timp își confirmă prezența printr-un telefon la numărul 021 528 21 23 sau printr-un e-mail la fabricat@taraluiandrei.ro.

Cei interesați au oportunitatea de a participa la întâlniri de informare organizate de reprezentanții OMV Petrom și experții NESsT. Acestea vor avea loc în orașe din proximitatea comunităților unde se pot propune afaceri sociale:

 • Craiova- 9 iunie – Hotel Emma West, începând cu ora 9.00;

 • București- 12 iunie- Hotel Novotel, începând cu ora 9.30;

 • Bacău – 16 iunie – Hotel President, începând cu ora 9.30;

 • Tâgoviște – 18 iunie – Hotel Tolea, începând cu ora 9.30;

 • Oradea- 22 iunie – Hotel Double Tree By Hilton, începând cu ora 9.30.

În cadrul acestei întâlniri participanţii vor afla detalii despre:

 • conceptul de afacere socială şi evoluţia acestuia în România;
 • modelul de business social şi şansele pe care acesta le are ca să contribuie la dezvoltarea economică a ţării noastre;
 • poveștile de succes ale antreprenorilor câștigători în prima ediție Fabricat în Țara lui Andrei și modul în care și-au transformat ideile de afaceri sociale în realitate, cu sprijin OMV Petrom;
 • cine se poate înscrie în Fabricat în Ţara lui Andrei;
 • completarea formularelor de înscriere;
 • procesul de evaluare şi criteriile de selecţie, etapele de proiect.

Pentru mai multe informaţii despre competiție și comunitățile eligibile, vă rugăm să accesați www.taraluiandrei.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.