Află care sunt cele 10 proiecte din finala competiției Restart România!

1

Competiția Restart România își anunță finaliștii!

Competiţia Restart România continuă pentru 10 dintre ideile înscrise în concurs. Acestea vin cu soluţii inovatoare pentru probleme legate de corupţie şi lipsa eficienţei din sistem, folosind puterea internetului. Cei 10 finalişti îşi vor vedea ideile transformate în proiecte online pentru a produce o schimbare offline, iar cinci dintre ei vor primi, într-o etapă ulterioară, o finanţare care să le facă durabile.

Ideile din finala Restart România variază de la unelte de monitorizare a promisiunilor electorale și cheltuirii banilor publici, la platforme de participare cetăţenească în soluţionarea unora dintre problemele presante cu care se confruntă societatea. Fiecare dintre ele are potenţialul de a produce un restart în mentalitatea şi practicile din România. Le puteți accesa la adresa www.restartromania.ro.

În competiţia Restart România au fost înscrise 104 proiecte,  care abordează zone ca: lipsa transparenței, a eficienţei, nerespectarea legii, sau traficul de influenţă. ONG-uri, antreprenorii sociali, programatori sau pur şi simplu cetăţeni cu spirit antreprenorial şi-au urcat timp de o lună şi jumătate ideile pe platforma Restart România. Cu ajutorul feedback-ului primit de la comunitatea online, acestea au evoluat până la stadiul de proiecte.

Numărul de proiecte şi calitatea lor au surprins organizatorii şi juriul, iar decizia privind finaliştii a fost una dificilă. Toți participanţii merită felicitări pentru creativitatea şi implicarea de care au dat dovadă. La succesul de până acum al campaniei a contribuit în egală masură comunitatea online, care a participat activ la acest proces prin încurajări şi feed-back constructiv.

Restart România este un proiect al organizaţiei non-guvernamentale TechSoup România, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, care se bucură deopotrivă de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunităţilor de programatori şi al antreprenorilor online.

 

Despre TechSoup
TechSoup este cea mai mare întreprindere socială de donaţii tehnologice din lume. A luat naştere cu 25 de ani în urmă, pentru a sprijini sectorul non-profit prin intermediul IT-ului şi s-a dezvoltat rapid într-un  program uriaş de donaţii şi training-uri pentru ONG-uri. Scopul său este acela de a intermedia legătura dintre reprezentanţi ai comunităţii IT&C şi mari donatori de hardware şi software, de-o parte, şi beneficiari din sectorul non-profit, de cealaltă parte. Anul precedent, TechSoup a susţinut mai mult de 100.000 de ONG-uri din toată lumea cu donaţii şi servicii în valoare de aproximativ un milliard şi jumătate de dolari.

 

În România, TechSoup activează din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 1.000.000 de dolari în donaţii şi a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanţi ca Cisco şi Microsoft. Campaniile şi evenimentele speciale TechSoup aduc împreună societatea civilă şi programatori din România, pentru a crea proiecte online inovatoare care rezolvă problemele comunităţii.

————————————————————————————————————-

Proiecte finaliste Restart Romania

1.Romania Sociala – http://restartromania.netsquared.org/project/romania-sociala-membrii-comuni
2.Platforma pentru idei, initiativa si participare publica – http://restartromania.netsquared.org/project/platforma-pentru-initiative-legislative-si-participare-cetateneasca
3.Stiu ce ai promis – http://restartromania.netsquared.org/project/stiuceaipromisro
4.Ghid practic anticoruptie – http://restartromania.netsquared.org/project/ghid-practic-anticoruptie
5.Paraciosul sparge piata – http://restartromania.netsquared.org/project/pârâciosul-sparge-piaţ
6.Where’s my lei, man? – http://restartromania.netsquared.org/project/where ’s-my-lei-man
7.Force Control – http://restartromania.netsquared.org/project/force-control
8.Orasulmeu2020.ro sau eunusuntnesimtit.ro – http://restartromania.netsquared.org/project/orasulmeu2020ro-sau-eunusuntne
9.Plantam fapte bune – http://restartromania.netsquared.org/project/harta-virtuala-zonelor-despadurite
10.Harta mitei electorale – http://restartromania.netsquared.org/project/harta-mitei-electorale-romania

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.