Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AFCN, lansarea la 1 martie a sesiunii II/2020, de finanțare a proiectelor culturale

0

Pentru Administrația Fondului Cultural Național 1 martie este o dată fixă în calendarul finanțărilor. Noul Consiliu AFCN a reușit, într-un timp foarte scurt, să analizeze și să elaboreze coordonatele care să permită lansarea la 1 martie a sesiunii II/2020, de finanțare a proiectelor culturale ce se vor derula în perioada iunie – 15 noiembrie 2020.

Bugetul alocat acestei sesiuni este de 12,500,000 lei și este distribuit pe 11 arii tematice: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ȘI NOILE MEDII, INTERVENȚIE CULTURALĂ, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL.

Elaborarea priorităţilor de finanţare şi stabilirea plafoanelor de finanţare, pe fiecare dintre cele 11 arii tematice, vin în întâmpinarea unora dintre propunerile exprimate de operatorii culturali, pe care membrii noului consiliu AFCN i-au întâlnit în cadrul consultării publice din 21 februarie. Ținând cont de timpul scurt avut la dispoziție ne-am propus să analizăm strategia de finanțare și să operăm o serie de modificări ale grilei de evaluare pentru sesiunea de finanţare din septembrie. Până atunci, însă, aşteptăm propunerile de proiecte culturale pentru sesiunea de finanţare pe care o lansăm.” a precizat Horea Avram, președintele Consiliului AFCN

Ca element de noutate această sesiune propune câte cinci priorități pentru fiecare arie tematică, din care operatorii culturali vor putea alege trei. Precizăm că, în cazul în care un proiect ar putea acoperi toate cele cinci priorități, va trebui să aleagă doar trei, care vor fi punctate de evaluatori.

Consiliul a decis de asemenea creșterea plafonului de finanțare pentru aria INTERVENȚIE CULTURALĂ la 70,000 lei.

Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2020 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Vă recomandăm să consultați de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

Aplicația online va fi deschisă pentru perioada 01 – 30.03.2020. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 martie ora 10:00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.03.2020, ora 17:00.

Celor interesați să se implice ca evaluatori le transmitem invitația de a-și înscrie candidatura în aplicația care se va deschide tot la 1 martie. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Precizăm că începând cu această sesiune CV-urile experților selectați în comisiile de evaluare și selecție vor fi publicate pe pagina de Internet a AFCN, odată cu publicarea rezultatelor finale. Vă rugăm să vă asigurați că acestea nu conțin date cu caracter personal.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.