Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AFCN: „Lansăm o nouă sesiune de finanțare de proiecte culturale!”

0

Ca în fiecare an la 1 martie Administrația Fondului Cultural Național lansează o nouă sesiune de finanțare a proiectelor culturale.

Consiliul AFCN s-a întrunit pe 22 februarie a.c. și a definit cadrul de desfășurare a sesiunii de finanțare. Acestă sesiune are alocat un buget de 15,400,000 lei pentru 11 arii tematice. Informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2019 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Având în vedere că 2019 a fost declarat Anul Cărţii în România Consiliul a decis suplimentarea bugetului alocat ariei de Promovare a culturii scrise pentru a încuraja dezvoltarea proiectelor menite să aducă obișnuința și plăcerea lecturii mai aproape de publicul de toate vârstele.

Între cele 11 arii lansate este continuată aria Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale.
Ca de fiecare dată folosim prilejul pentru a-i îndemna pe operatorii culturali să înceapă din timp încărcarea proiectelor, în speranța că în acest fel se va reduce numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale,” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Recomandăm tuturor autorilor de proiecte să consulte de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

Aplicația online va fi deschisă pe 1 martie, pentru perioada 01 – 30.03.2019.Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 martie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este30.03.2019, ora 17:00.

Tot la 1 martie se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.