Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afaceri şi idei de afaceri pentru întreprinzători

1

Un nou proiect a prins aripi în domeniul antreprenoriatului, mai exact un portal care prezintă  idei de afaceri. Acesta se numeşte Enciclopedia-Afacerilor.com şi îşi propune să-i inspire pe cei care vor să devină antreprenori sau ar dori să investească o sumă de bani într-un start-up dar în momentul de faţă caută o idee profitabilă.

Organizate pe mai multe categorii – Idei de afaceri de la A la Z, idei de afaceri online, afaceri în franciză – cu un conţinut unic şi bine structurat, aceste idei de afaceri se adresează oricărui tip de antreprenor şi pe lângă faptul că se pot realiza cu investiţii minime, începând de la 1.000 de euro, nu necesită întotdeauna aptitudini sau experienţă deosebită într-un anumit domeniu.

Astfel, începând de la afacerile virtuale de genul magazinelor online până la business-uri care se pot iniţia cu bani puţini cum ar fi comercializarea rochiilor de mireasă second-hand, Enciclopedia Afacerilor se pare că reuşeşte să atragă atenţia într-un mod pozitiv şi în acelaşi timp, interesant.

Autorul, cu o experienţă vastă, de peste 10 ani, în antreprenoriat pe diverse domenii de activitate cum ar fi industria alimentară, serviciile medicale, intermedierile financiare, vânzările , marketing-ul şi nu în ultimul rând IT-ul, oferă gratuit un e-book tuturor noilor abonaţi la programul de membership, intitulat “5 afaceri care îţi pot schimba viaţa” în cadrul căruia puteţi descoperi planul unor afaceri rentabile, câteva noţiuni despre ce înseamnă o idee de afacere şi modalitatea optimă pentru a putea fi pusă în practică.

În încheiere, să nu uităm una din afirmaţiile marelui Rockefeller care spunea:

”Succesul în afaceri presupune pregătire,disciplină şi multă muncă. Dar dacă nu eşti speriat de aceste lucruri, oportunităţile devin foarte mari!”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.