Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ADFABER susține educația tinerei generații în cel mai mare eveniment IT din istorie – Hour of Code

0

O oră de programare poate schimba o viață

ADFABER susține educația tinerei generații în cel mai mare eveniment IT din istorie – Hour of Code

București, 29 noiembrie a.c. –  zeci de mii de români participă la cel mai mare eveniment internațional dedicat programării, Hour of Code (Ora de Programare) în perioada 4-10 decembrie.

Începând de luni, 4 decembrie dăm startul celei de-a patra ediții a Hour of Code în România, cel mai mare eveniment de educație care își propune să facă din programare un limbaj accesibil oricărei persoane, începând cu vârsta de 4 ani.

Hour of Code este un eveniment internațional organizat de Code.org, care se desfășoară în peste 180 de țări și care are ca și scop extinderea educației în domeniul tehnologiei computerelor și programării, prin promovarea acesteia în școli și în rândul tinerilor.

În fiecare an, România a fost în topul Hour of Code cu peste 500 000 de participanți. Astfel, timp de șapte zile, în toată țara vor fi organizate peste 1400 evenimente Hour of Code în școli, licee, universități și companii. 200 de milioane este numărul utilizatorilor care vor lua parte la cea mai mare oră de programare la nivel global.

Investiția în programe și evenimente care promovează educația digitală și programarea sunt în România un element cheie pentru creșterea  accesului în școală la diverse limbaje de programare și cursuri. Acestea sunt uşor de folosit și determină dezvoltarea unei generații de tineri ce pot fi numiţi creatori digitali, nu doar utilizatori ai mediului online.

Acest demers vine într-o perioadă în care contribuția sectorului IT&C la formarea PIB-ului României este de circa 6% și continuă sa crească. În plus, România este unul dintre principalele hub-uri de dezvoltare de aplicații software pentru Europa, tendință care implică pe termen mediu și lung dezvoltarea unei culturi digitale în școala românească.

Și anul acesta, Alin Chiriac, fondatorul ONG-ului Adfaber, care se ocupă de coordonarea evenimentului Hour of Code în România invită media şi companiile să se implice.

Hour of Code reprezintă descoperirea pasiunii pentru tehnologie, iar pentru o bună parte dintre tineri această descoperire va înseamna un drum în viață. Ne bucură că în fiecare an, Hour of Code are parte de susținerea unui număr tot mai mare de companii, profesori, instituții, voluntari și le mulțumim pentru implicarea acestora.”

Sponsorii proiectului Hour of Code 2017 în România sunt: Banca Transilvania, Bitdefender, Carrefour România, Google, Christian Tour, UPC și Bosch.

Mai multe detalii despre Hour of Code puteţi accesa la:

Website: www.hourofcode.ro

Video de promovare: https://youtu.be/2TGR1MlK5N8

Link pagina Facebook: https://www.facebook.com/HourofCodeRo/

Link eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1974880856103584/

Inscriere eveniment: https://hourofcode.com/ro

Platforma Cursuri: https://ro.code.org/learn

Fotografii: http://bit.ly/2zIQMTg

Videos: https://youtu.be/rKPjlqDw_WQ

Code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.