Activitatile educative ale cercetasilor le-au adus 10.000 de euro si locul 2 in cadrul Galei Premiilor in Educatie

1

Bianca-Nesiu Bedreag – presedinte ONCR

“Acest premiu ne arata ca in Romania cercetasii stiu sa faca educatie. Efortul voluntarilor din cadrul organizatiei si rezultatele cercetasilor din intreaga tara ne-au adus aceasta recunoastere. Este pentru a doua oara in acest an cand educatia non-formala pe care o oferim tinerilor ne este recunoscuta, dupa ce Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului  ne-a alocat o zi speciala pentru activitati cercetasest in programa scolara din 2012, Fundatia Dinu Patriciu ne-a plasat pe locul 2 la categoria ONG-ul Anului in domeniul educatiei, si ne-a oferit un premiu de 10.000 euro in cadrul Galei  Premiilor in Educatie. “

Directorul General al Fundației Dinu Patriciu, doamna Tincuța Apăteanu a mentionat in timpul evenimentului:

Noi, prin Gala Premiilor în Educație, nu recompensăm doar medaliile, notele sau diplomele, ci implicarea autentică în viața comunității. Voluntariatul, proiectele sociale, educația non-formală sunt, toate, elemente care se regăsesc în toate poveștile finaliștilor.”

Evenimentul a avut loc miercuri 2 noiembrie la Palatul Parlamentului unde Fundația Dinu Patriciu a premiat persoane, instituții și organizații pentru merite deosebite în domeniul educației ( www.premiileineducatie.ro)

Organizaţia Naţională ”Cercetaşii României” (ww.cercetasiiromaniei.ro), prescurtat ONCR,  este una dintre cele mai mari organizații de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 53 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31. 000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.