Activitatile educative ale cercetasilor le-au adus 10.000 de euro si locul 2 in cadrul Galei Premiilor in Educatie

1

Bianca-Nesiu Bedreag – presedinte ONCR

“Acest premiu ne arata ca in Romania cercetasii stiu sa faca educatie. Efortul voluntarilor din cadrul organizatiei si rezultatele cercetasilor din intreaga tara ne-au adus aceasta recunoastere. Este pentru a doua oara in acest an cand educatia non-formala pe care o oferim tinerilor ne este recunoscuta, dupa ce Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului  ne-a alocat o zi speciala pentru activitati cercetasest in programa scolara din 2012, Fundatia Dinu Patriciu ne-a plasat pe locul 2 la categoria ONG-ul Anului in domeniul educatiei, si ne-a oferit un premiu de 10.000 euro in cadrul Galei  Premiilor in Educatie. “

Directorul General al Fundației Dinu Patriciu, doamna Tincuța Apăteanu a mentionat in timpul evenimentului:

Noi, prin Gala Premiilor în Educație, nu recompensăm doar medaliile, notele sau diplomele, ci implicarea autentică în viața comunității. Voluntariatul, proiectele sociale, educația non-formală sunt, toate, elemente care se regăsesc în toate poveștile finaliștilor.”

Evenimentul a avut loc miercuri 2 noiembrie la Palatul Parlamentului unde Fundația Dinu Patriciu a premiat persoane, instituții și organizații pentru merite deosebite în domeniul educației ( www.premiileineducatie.ro)

Organizaţia Naţională ”Cercetaşii României” (ww.cercetasiiromaniei.ro), prescurtat ONCR,  este una dintre cele mai mari organizații de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 53 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31. 000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează