Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Activități de promovarea a mediului înconjurătorul în cadrul proiectului Eco Junior 2016

0

Asociația Drumeții Montane, în parteneriat cu 580 de instituții de învățământ din România, au organizat în acest an cel mai mare proiect de turism, sport și ecologie, în cadrul căruia aproape 3000 de cadre didactice au desfășuat activități, în perioada Ianuarie – August, sub un singur nume „Eco Junior 2016”.

Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative prin joc.

poza_comunicat_eco_final

Interacțiunea profesorilor și a reprezentanților Asociației „Drumeții Montane” cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizare de activități, este cea mai eficientă acțiune de promovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos. Formele de educație în natură sunt un tip de activitate care pot îndeplini cu succes obiective precum conștientizarea opiniei publice asupra importanței conservării naturii, educarea copiilor și chiar a oamenilor mari.

Copiii implicați au participat pe echipe la diverse activități în funcție de vârsta lor și au învățat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine și să dobândească abilități specifice.

Proiectul „Eco Junior” va continua și în anul 2017, pentru că tot ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător se reflectă direct în viețile noastre, ale tuturor, și trebuie să ne implicăm pentru a le schimba în bine.

Proiectul din acest an a fost sprijinit de către O & R Bacău, Elmo Print, Doppelherz și Webland.ro

Asociația „Drumeții Montane” s-a născut din dorința de a face acel CEVA – despre care toți vorbim că trebuie făcut, dar niciodată nu intreprindem pasul următor; s-a născut cu speranța că vom fi răspunsul la întrebarea: CINE?

Din anul 2010 au plecat la drum lung cu încrederea că vor reuși să-i educe pe cei de lângă ei într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.