Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actiuni de plantare in cadrul proiectului Plantează în România

0

În data de 26 martie, respectiv 1 și 2 aprilie, au avut loc primele acțiuni de plantare națională din cadrul proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de silvicultură și exploatări forestiere, Mitropolia Ardealului și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

La acest eveniment au participat peste 3500 de oameni, 10 primării, ocoale și direcții silvice din 7 județe și s-au plantat și distribuit 80.000 de puieți. Acțiunea s-a concentrat în principal pe județul Brașov, unde au avut loc atât plantări în șantiere forestiere (Părău, Rudărita și Poiana Mărului), plantări urbane (Victoria, Voila, Drăguș, Cristian, Ticuș, Beclean, Făgăraș), cât și distribuție de puieți la corturi special amenjate și amplasate în centrul localităților Brașov, Codlea, Voila, Ticuș și Victoria. Ilfovul a plantat 10.000 de puieți, iar Covasna și Zagon peste 10.000 de arbori. De asemenea, Iașiul și Caransebeșul au fost parte din acest proiect, peste 150 oameni participând la acțiuni și plantând/distribuind 10.000 puieți. Mioveniul a plantat și distribuit 7000 de puieți, iar Armonia Brassovia în jur de 10.000. Reamintim că în data de 16 martie, s-au plantat la Aiud 1000 de puieți împreună cu două colegii din oraș, iar în prima zi din Luna Pădurii, 50 de puieți de paltin au răsărit triumfători în curtea școlii 193 din București. S-au distribuit la corturile special amenajate peste 10.000 de arbori, în peste 10 orașe din țară.

Anunțăm pe această cale că pe din data de 5 aprilie au loc noi acțiuni de plantare, în cadrul școlilor din Covasna, Brașov, București. Peste 150 de școli vor participa la proiectul nostru, în Județul Covasna. În aceste acțiuni se vor implica Direcția Silvică Covasna, APM Covasna, Garda de Mediu Covasna și Inspectoratul Școlar Covasna. Preconizăm că la finele acestor acțiuni de primăvară, peste 5000 de voluntari vor participa la acțiuni și vor fi plantați/distribuiți în jur de 150.000 de puieți.

Pentru detalii despre viitoarele acțiuni, accesați site-ul www.planteazainromania.ro și urmăriți pagina de facebook Plantează în România.

Parteneri și colaboratori: Asociația Creștem România Împreună (organizatori), Asociația Agora for Life (organizatori), Asociația Grupul de Intervenție Civică (organizatori), Asociația Aport, Asociația Tinerii din Ziua de Azi, Asociația Edelvais, Asociația Universitaria, Casa de cultură a studenților, Asociația Iașiașa, Asociația Comunitară Nouă ne pasă, New Environmentalist, Organizația Națională Cercetașii României – Grupul Orizont Brasov, Asociația pentru promovarea și dezvoltarea Țării Făgărașului, Asociația Armonia Brassovia Terranova, Asociația Cocoșii de munte, Agent Green, Grup România (partener media). De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Ocolul Silvic Snagov, Ocolul Silvic Pădurile Șincii – Șercaia, Regia publică locală a Pădurilor Săcele, Ocolul Silvic Aiud, Ocolul Silvic Zărnești și Ocolul Silvic Codrii Verzi Pitești, Direcția silvică Iași, Direcția Silvică Covasna, APM Covasna, Garda de Mediu Covasna și Inspectoratul Școlar Covasna. Primăriile partenere sunt: Snagov, Covasna, Aiud, Mioveni, Săcele, Drăguș, Victoria, Voila, Ticuș. Caransebeș, Ilieni, Zagon, Valea Crișului, Brad, Petrova, Sângiorgiu de Mureș, Satu-Mare și Alexandru Vlahuță.

Sponsori: Silva Periland (puieți), Technowood (puieți), SC Elmas SRL, Tomasi Group, Tramar SA (transport), Zacusca Labs (web development), Continental, Schaeffler, Siemens, Ertex, Rock Drilling, JetRun

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.