Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Accenture: Ce lectii trebuie sa invete companiile pentru a se proteja mai bine de atacurile cibernetice

0

Studiul Accenture State of Cyber Resilience indică ce trebuie să facă diferit organizațiile pentru a se apăra mai bine împotriva atacurilor cibernetice

NEW YORK; 6 februarie 2020 – În ciuda investițiilor semnificative în tehnologii avansate de securitate cibernetică realizate în ultimii trei ani, mai puțin de o cincime dintre organizații opresc în mod eficient atacurile cibernetice și reușesc să identifice și să remedieze breșele de securitate suficient de rapid pentru a reduce impactul acestora, potrivit unui nou studiu Accenture.

Cel de-al treilea studiu anual Accenture State of Cyber Resilience privind securitatea cibernetică are la bază un sondaj la care au răspuns peste 4.600 de profesioniști din domeniul securității la nivel mondial și explorează felul în care companiile prioritizează securitatea, eficacitatea eforturilor curente de securitate și impactul noilor investiții legate de securitate.

Din analiza detaliată a performanței în domeniul securității cibernetice, studiul a identificat un grup de elită denumit „Lideri” – 17% din eșantionul de cercetare – care obține rezultate semnificativ mai bune din investițiile în securitatea cibernetică decât alte organizații. Liderii au demonstrat că obțin rezultate mai bune la cel puțin trei dintre următoarele patru categorii: opresc mai multe atacuri, găsesc breșele de securitate mai rapid, le remediază mai rapid și reduc impactul acestora. Studiul a identificat un al doilea grup, care cuprinde 74% dintre respondenți, drept „non-lideri” – cu performanță medie în ceea ce privește rezistența la atacurile cibernetice.

Analiza noastră a identificat un grup de organizații care ies în evidență și care par să fi găsit secretul securității cibernetice atunci când vine vorba de cele mai bune practici”, a declarat Kelly Bissell, care conduce Accenture Security la nivel global. „Liderii din sondajul nostru sunt mult mai rapizi la detectarea unei breșe de securitate, la mobilizarea pentru a răspunde rapid, la reducerea daunelor și la readucerea operațiunilor la normal.”

Spre exemplu, liderii aveau de patru ori mai multe șanse decât non-liderii să detecteze o breșă de securitate în mai puțin de o zi (șanse de 88% vs. 22%). Iar atunci când toate sistemele de apărare au dat greș, aproape toți liderii (96%) au rezolvat breșele de securitate în 15 zile sau mai puțin, în timp ce aproape două treimi dintre non-lideri (64%) au avut nevoie de mai mult de 16 zile. De fapt, timpul a fost de peste o lună pentru aproape jumătate dintre non-lideri.

Conform studiului Accenture, costul mediu pentru un atac cibernetic pentru non-lideri a fost de 380.000 dolari per incident. Dacă aceștia și-ar schimba strategia și ar funcționa după modelul liderilor, ar putea reduce costurile per atac cu 72%, ceea ce reprezintă o economie potențială de 273.000 dolari pentru fiecare breșă de securitate. Având în vedere o medie de 22 de incidente pe an, acest lucru ar însemna o economie potențială de 6 milioane dolari pe an pentru non-lideri.

Studiul a mai constatat că mai mult de patru din cinci respondenți (83%) consideră că organizațiile trebuie să se gândească dincolo de asigurarea propriilor lor companii și să ia măsuri mai bune pentru a asigura ecosistemele furnizorilor. În plus, în timp ce programele de securitate cibernetică concepute pentru protejarea datelor și a altor active cheie securizează în mod activ doar aproximativ 60% din ecosistemul de afaceri al unei organizații, care include furnizori și alți parteneri de afaceri, 40% din încălcări apar pe această cale.

Numărul considerabil de relații cu furnizorii pe care majoritatea organizațiilor le au reprezintă o provocare semnificativă pentru capacitatea lor de a monitoriza acel ecosistem de afaceri”, a adăugat Bissell. „Cu toate acestea, având în vedere procentul mare de breșe de securitate care au loc în lanțul de aprovizionare al unei organizații, companiile trebuie să se asigure că sistemele de protecție cibernetice se întind dincolo de propriile ziduri.”

Accenture Security recomandă trei măsuri practice pe care organizațiile le pot lua pentru a fi mai asemănătoare liderilor în ceea ce privește securitatea cibernetică:

1. Investiți pentru viteza operațională – prioritizați tehnologia care se concentrează pe detectarea, răspunsul și recuperarea mai rapidă.

2. Atrageți valoare din noile investiții – scalați, instruiți și colaborați mai mult.

3. Susțineți ceea ce aveți – mențineți investițiile existente și performați mai bine la elementele de bază.

Pentru a afla mai multe despre cercetare, descărcați cel de-al treilea studiu Accenture State of Cyber Resilience de aici.

Metodologie

Accenture Research a discutat cu 4.644 de directori reprezentând companii cu venituri anuale de cel puțin 1 miliard de dolari din 24 de industrii și 16 țări din America de Nord și de Sud, Europa și Asia Pacific. Aproape toți respondenții (98%) au fost singurul sau principalul factor decisiv în ceea ce privește strategia și cheltuielile de securitate cibernetică a organizației lor. Studiul a fost efectuat în perioada aprilie-mai 2019.

***

Accenture Security ajută organizațiile să-și dezvolte rezistența din interior, astfel încât să se poată concentra cu încredere pe inovație și creștere. Exploatând rețeaua sa globală de laboratoare de securitate cibernetică, înțelegerea profundă a industriei în lanțurile de valori ale clientului și serviciile care acoperă ciclul de viață al securității, Accenture protejează activele valoroase ale organizațiilor, de la un capăt la altul. Cu servicii care includ strategia și managementul riscurilor, apărarea cibernetică, identitatea digitală, securitatea aplicațiilor și securitatea administrată, Accenture permite companiilor din întreaga lume să se apere împotriva amenințărilor sofisticate cunoscute și necunoscute. Vizitați-ne la https://www.accenture.com/us-en/insights/cyber-security-index.

***

Despre Accenture

Accenture este lider mondial în domeniul serviciilor profesionale, oferind o gamă largă de servicii și soluții în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni. Combinând o experiență de neegalat și competențele specializate din peste 40 de industrii și toate funcțiile de business – susținute de cea mai mare rețea de distribuție din lume – Accenture lucrează la intersecția dintre afaceri și tehnologie pentru a ajuta clienții să își îmbunătățească performanța și să creeze o valoare durabilă. Cu aproximativ 505.000 de angajați care deservesc clienți în peste 120 de țări, Accenture promovează inovația pentru a îmbunătăți modul în care funcționează și trăiește lumea. Vizitați-ne la https://www.accenture.com/ro-en

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.