AccelerAction, un proiect finanțat de UE pentru dezvoltarea inovației DeepTech în Europa, lansează Collab, o serie de evenimente virtuale care se adresează startup-urilor, investitorilor, acceleratoarelor și incubatoarelor

0

AccelerAction, un spațiu virtual care conectează inovatorii DeepTech din întreaga Europă și care este finanțat de Uniunea Europeană, lansează Collab, o serie de evenimente gratuite de realitate virtuală (desfășurate în Frame) care vizează sectorul DeepTech, inclusiv investitori, manageri de acceleratoare și incubatoare. Evenimentele vor avea loc în martie 2024.

Evenimentele Collab au fost concepute pentru a aborda principalele dificultăți și cele mai bune practici, prin cursuri de masterclass susținute de experți selecționați cu grijă, care acoperă subiecte de la abordarea proprietății intelectuale până la investiții internaționale și detectarea potențialului în startup-uri.

„Evenimentele Collab au fost atent concepute pentru a fi atractive și interactive, oferind un nou mod de a face networking și de a învăța. Suntem încrezători că persoanele care „colaborează” cu noi vor fi parte a unei tranziții mai ample către o Europă mai conectată”, spune Claudia Vittorio, coordonator al proiectului AccelerAction.

Startup-urile sunt invitate să participe pe 19 martie, între orele 10.30 și 12.00 CET, pentru a învăța cum să își extindă soluțiile și să identifice eficient oportunitățile de finanțare adecvate. Speakerul evenimentului este Sara Mancini, manager senior la Intellera Consulting, în cadrul căreia oferă consultanță cu privire la modul în care companiile pot valorifica oportunitățile oferite de tehnologiile disruptive și cum pot atenua riscurile aferente prin implementarea unor cadre responsabile de adoptare a inteligenței artificiale (AI). Ea va vorbi despre „Deblocarea eticii AI în DeepTech”, iar cei interesați se pot înscrie aici. 

Investitorii sunt invitați să se alăture pe 20 martie, între orele 10.30 și 12.00 CET, pentru a afla cum să facă investiții inteligente într-un mediu cu risc ridicat și să găsească cele mai talentate startup-uri tehnologice. Evenimentul va fi găzduit de Dr. Micol Chiesa, Partener and Head of Impact la Planet Fund, iar tema este „Managementul portofoliului”. Cei interesați se pot înscrie aici

Reprezentanții acceleratoarelor și incubatoarelor sunt invitați pe 20 martie, între orele 14.30 și 12.00 CET, pentru a învăța cum să ofere un sprijin mai bun startup-urilor și să contribuie la eliminarea decalajelor de inovare. Speakerul evenimentului este Dóra Marosvölgyi, fondator și CEO la DARE Innovations, o companie de consultanță specializată în sprijinirea universităților și a incubatoarelor pentru a-și îmbunătăți programele de incubare, cu accent pe susținerea startup-urilor DeepTech. Ea va vorbi despre „Identificarea potențialului în startup-urile Deep Tech”Cei interesați se pot înscrie aici

Ultimul eveniment din seria Collab va avea loc pe 26 martie, între orele 10.30 – 12.00 CET și este deschis tuturor jucătorilor cheie, oferind un cadru în care aceștia pot stabili legături și pot reuni cele mai bune practici care să faciliteze trecerea treptată de la fragmentare la  o piață  europeană conectată, echitabiăl și mai inovatoare. Speakerul va fi Patricia Allen, IT Product Engagement and Communication | IT Analytics, Data and Integration la Nestlé și fost director editorial al publicației EU-Startups. Ea va vorbi despre „Importanța storytelling-ului în construirea unei mărci”. 

AccelerAction a fost lansat în septembrie 2022 și este sprijinit de prestigiosul program Horizon Europe, care direcționează miliarde de euro în economia UE. Acesta își propune să reunească principalii actori DeepTech prin intermediul acestui nou ecosistem virtual, ca parte a unui efort de conectare a ecosistemelor de inovare și de eficientizare a oportunităților de afaceri în întreaga Europă, încurajând și promovând în același timp echilibrul de gen în sectoarele tehnologice.

Opiniile exprimate sunt cele ale autorului (autorilor) și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Uniunii Europene sau ale Consiliului European pentru Inovare și ale Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă subvenția nu pot fi considerate responsabile pentru acestea. Acordul de grant nr. 101072073.

Despre AccelerAction

AccelerAction este un spațiu virtual care conectează inovatorii din domeniul tehnologic din întreaga Europă astfel încât să creeze un ecosistem de inovare puternic și favorabil incluziunii. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul web al proiectului și să urmăriți AccelerAction pe canalele sale de socializare: LinkedIn @AccelerActionEU și X @AccelerActionEU sau nu ezitați să trimiteți un e-mail: info@acceleraction.eu .  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.