Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Academie de fotbal la Cluj! Fundația Dezvoltarea Popoarelor & Fundația Real Madrid

0

Fundația Dezvoltarea Popoarelor și Fundația Real Madrid au pus bazele unei Academii de fotbal la Cluj

În data de 18 mai 2011, a avut loc la Cluj vizita oficială a reprezentantei Fundației Real Madrid (FRM) cu scopul cunoașterii partenerilor locali și a viitorilor beneficiari ai proiectului.

Beneficiarii acestei inițiative de integrare socială prin sport vor fi 100 de copii cu vârste între 10 și 12 ani, din comuna Jucu, județul Cluj. Copiii provin din familii în dificultate, marginalizate și se confruntă cu riscul de a abandona școala.

Inițiativa Academiei de Fotbal aparține Fundației Real Madrid din Spania, care prin intermediul Fundației Dezvoltarea Popoarelor a identificat copiii din comuna Jucu ca beneficiari ai acestui proiect. Fundația Dezvoltarea Popoarelor a atras ca parteneri în implementarea proiectului Consiliul Județean Cluj, Primăria comunei Jucu și Școala cu clasele I-VIII George Barițiu de unde provin copiii beneficiari.

—–

Mă bucur că putem să ajutăm copiii din România. E important pentru ei să înțeleagă esența sportului și a fotbalului, în general. Dorim ca acești copii să se integreze în comunitate, să comunice cu ceilalți, să se ajute reciproc, să învețe munca în echipă și să facă mișcare. Am ales comuna Jucu pentru că noi colaborăm de mai mult timp cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor, care ne-a recomandat acest loc. Fundația noastră are în întreaga lume peste 75 de academii, pe cinci continente, în 51 de țări și sunt convinsă că numărul acestor centre va ajunge la cel puțin 100” a declarat Rosa Roncal Gimenez coordonator de proiecte internaționale la Fundația Real Madrid.

 

Întâlnirea cu reprezentanții Fundatiei Real Madrid la care au participat și alți parteneri și colaboratori la invitația FDP, atât din mediul business, cât și din partea unor autorități publice, s-a desfașurat la sediul Consiliului Județean Cluj, scopul fiind acela ca toți actorii implicați să poată evalua împreună posibilitatea de a colabora în beneficiul comunității clujene prin intermediul acestei inițiative aflate în fază de pregătire. Întâlnirea a fost urmată de o conferință de presă la care au participat peste 30 reprezentanți ai mass-media locale și naționale.

 

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație nonguvernamentală creată în anul 1996 la București, care și-a început activitatea la Cluj în 1997, având ca misiune oferirea de oportunități socio-educative și de integrare profesională persoanelor aflate în situație de risc social.

În prezent, FDP Cluj realizează activități de prevenire a abandonului școlar în comunități sărace, oferă servicii de formare profesională, integrare pe piața muncii și de tip economie socială prin implementarea de proiecte din fonduri structurale sau private.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.