ACADEMIA ONG WORKSHOP 3: CONSTRUIEŞTE VALORI ORGANIZAŢIONALE!

0

Valorile ne ghidează şi ne guvernează viaţa. Cu toţii avem valori, cu toţii profesăm bazându-ne pe propriile valori şi cu toţii credem în ele. Totuşi, atunci când conducem organizaţii, ne străduim din răsputeri să construim un cod comun de conduită la care ne dorim ca toţi membrii să adere. În cele mai multe dintre cazuri, acesta este factorul declanşator care duce la conflict, disiparea energiei în activităţi mai puţin importante, pierderea spiritului şi a dinamicii de echipă sau luarea unor decizii greşite, asta doar ca să enumerăm o mică parte.

Adi Stanciu Dec 2014 retus-9397
Aşadar, cum construim un cod de conduită într-o organizaţie? Primul pas este să înţelegem ce este un cod de conduită, cum lucrăm cu acesta, ce se întâmplă dacă ne abatem de la el şi ce anume ne-ar putea face să „ieşim în decor“. De asemenea, depinde de modul în care cum sunt codificate aceste valori în propriile principii de viaţă, credinţe sau norme, care formează comportamentele din activitatea de zi cu zi. Aristotel a spus că suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem. Prin urmare, excelenţa este un obicei. Din nefericire, la fel este şi încăpăţânarea, dacă dorim să menţionăm doar unul dintre cele mai frecvente comportamente contraproductive. Deci, avem nevoie să înţelegem ce anume alimentează aceste tipare şi cum pot fi schimbate.

În cele din urmă, avem nevoie să înţelegem cum anume folosim valorile pentru a alinia oamenii din organizaţii şi cum modelăm o organizaţie în jurul lor.

Această sesiune de training va clarifica, structura și pune în perspectivă aceste noțiuni pentru a te ajuta să îți canalizezi gândirea și propria dezvoltare în viitor.
Cine poate aplica şi cât costă?

Acest training este destinat ONG-urilor, iar participarea nu presupune achitarea unei taxe. Totuşi, dacă participanţii doresc, îi încurajăm să facă o donaţie. Noi sugerăm ca suma donată să fie de 30 de RON, care va acoperi cheltuielile necesare pentru a organiza acest curs.

Program

Vineri 13 noiembrie 2015
10:00 – 16:00
The Romanian-American Foundation, strada Gina Patrichi 6, București

Membrii tuturor ONG-urilor din ţară sunt invitaţi să aplice. 15 dintre candidaţi vor fi selectaţi. Atenţie, cursul se desfăşoară în limba engleză. Termen limită: luni, 9 noiembrie, ora 17:00. Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi marți, 10 noiembrie. Vă rugăm să vă consultaţi cu atenţie agenda înainte de a aplica pentru un loc la acest training. Mulţumim.

TRAINER: ADRIAN STANCIU

Adrian Stanciu se află printre cei mai buni consultanți din România în domeniul dezvoltării organizaționale, fiind specializat în managementul culturii organizaționale, dezvoltare de strategii și schimbare. Activitatea sa profesională a avut impact în mai multe de 50 de organizații, mari sau mici, în România și în alte țări, și asupra unui număr și mai mare de manageri și lideri.

Adrian este partener al birourilor afiliate Human Synergistics din România, Ungaria și Serbia. Human Synergistics International este o companie de top în domeniul culturii organizaționale la nivel internațional.
Adrian este co-fondator al Ascendis Consulting, cea mai mare companie românească de training, fondată în 2001, din care a plecat în 2007, când Ascendis era prima companie din țară în domeniul său de activitate, o poziție pe care încă o mai deține.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează