ACADEMIA ONG WORKSHOP 3: CONSTRUIEŞTE VALORI ORGANIZAŢIONALE!

0

Valorile ne ghidează şi ne guvernează viaţa. Cu toţii avem valori, cu toţii profesăm bazându-ne pe propriile valori şi cu toţii credem în ele. Totuşi, atunci când conducem organizaţii, ne străduim din răsputeri să construim un cod comun de conduită la care ne dorim ca toţi membrii să adere. În cele mai multe dintre cazuri, acesta este factorul declanşator care duce la conflict, disiparea energiei în activităţi mai puţin importante, pierderea spiritului şi a dinamicii de echipă sau luarea unor decizii greşite, asta doar ca să enumerăm o mică parte.

Adi Stanciu Dec 2014 retus-9397
Aşadar, cum construim un cod de conduită într-o organizaţie? Primul pas este să înţelegem ce este un cod de conduită, cum lucrăm cu acesta, ce se întâmplă dacă ne abatem de la el şi ce anume ne-ar putea face să „ieşim în decor“. De asemenea, depinde de modul în care cum sunt codificate aceste valori în propriile principii de viaţă, credinţe sau norme, care formează comportamentele din activitatea de zi cu zi. Aristotel a spus că suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem. Prin urmare, excelenţa este un obicei. Din nefericire, la fel este şi încăpăţânarea, dacă dorim să menţionăm doar unul dintre cele mai frecvente comportamente contraproductive. Deci, avem nevoie să înţelegem ce anume alimentează aceste tipare şi cum pot fi schimbate.

În cele din urmă, avem nevoie să înţelegem cum anume folosim valorile pentru a alinia oamenii din organizaţii şi cum modelăm o organizaţie în jurul lor.

Această sesiune de training va clarifica, structura și pune în perspectivă aceste noțiuni pentru a te ajuta să îți canalizezi gândirea și propria dezvoltare în viitor.
Cine poate aplica şi cât costă?

Acest training este destinat ONG-urilor, iar participarea nu presupune achitarea unei taxe. Totuşi, dacă participanţii doresc, îi încurajăm să facă o donaţie. Noi sugerăm ca suma donată să fie de 30 de RON, care va acoperi cheltuielile necesare pentru a organiza acest curs.

Program

Vineri 13 noiembrie 2015
10:00 – 16:00
The Romanian-American Foundation, strada Gina Patrichi 6, București

Membrii tuturor ONG-urilor din ţară sunt invitaţi să aplice. 15 dintre candidaţi vor fi selectaţi. Atenţie, cursul se desfăşoară în limba engleză. Termen limită: luni, 9 noiembrie, ora 17:00. Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi marți, 10 noiembrie. Vă rugăm să vă consultaţi cu atenţie agenda înainte de a aplica pentru un loc la acest training. Mulţumim.

TRAINER: ADRIAN STANCIU

Adrian Stanciu se află printre cei mai buni consultanți din România în domeniul dezvoltării organizaționale, fiind specializat în managementul culturii organizaționale, dezvoltare de strategii și schimbare. Activitatea sa profesională a avut impact în mai multe de 50 de organizații, mari sau mici, în România și în alte țări, și asupra unui număr și mai mare de manageri și lideri.

Adrian este partener al birourilor afiliate Human Synergistics din România, Ungaria și Serbia. Human Synergistics International este o companie de top în domeniul culturii organizaționale la nivel internațional.
Adrian este co-fondator al Ascendis Consulting, cea mai mare companie românească de training, fondată în 2001, din care a plecat în 2007, când Ascendis era prima companie din țară în domeniul său de activitate, o poziție pe care încă o mai deține.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.