Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Abilităţile antreprenoriale şi creativitatea elevilor sunt premiate de Junior Achievement și HP

0

Junior Achievement si HP Romania organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, o competitie interactiva de idei pentru proiecte de inovare sociala. Concursul este destinat elevilor de liceu pasionati de antreprenoriat si tehnologie.

social innovation relay

Pe 12 februarie, peste 85 de elevi din 12 licee bucurestene au participat la studiul de caz Social Innovation Relay Bucuresti 2014, prezentat de catre consultantii voluntari HP Romania si  gazduit la sediul companiei. Tinerii s-au pregatit astfel pentru competitia internationala Social Innovation Relay. Ei au invatat despre inovare si antreprenoriat social prin analiza unor studii de caz – modele de buna practica la nivel international si au schitat idei de proiecte care rezolva probleme sociale din comunitate cu ajutorul tehnologiei.

Toti elevii de liceu (15-19 ani), care doresc sa-si dezvolte creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor si rezolvare a problemelor pentru a genera schimbari pozitive in comunitate, sunt invitati sa se inscrie, pana la sfarsitul lunii februariein comunitatea online a tinerilor antreprenori inovatori (http://www.sir.ja-ye.org/).

Cele mai bune 10 echipe care propun solutii fezabile si originale se vor califica in finala nationala a competitiei, concurand pentru titlul de Cea mai buna idee de inovare sociala si premii in produse tehnologice. Elevii vor primi feedback si recomandari de imbunatatire pentru propunerile lor din partea consultantilor voluntari si vor avea acces gratuit la cursuri online de antreprenoriat prin programul HP LIFE.

Echipa clasata pe locul I va fi premiata in cadrul Galei Business Hall of Fame si va reprezenta Romania la finala globala online din iulie 2014 alaturi de participanti din alte 18 tari.

Mai multe informatii despre procesul de inscriere in competitie pot fi consultate in regulamentul complet, disponibil pe site-ul www.jaromania.org/elevi, sectiuneaCompetitii. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.