Abilităţile antreprenoriale şi creativitatea elevilor sunt premiate de Junior Achievement și HP

0

Junior Achievement si HP Romania organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, o competitie interactiva de idei pentru proiecte de inovare sociala. Concursul este destinat elevilor de liceu pasionati de antreprenoriat si tehnologie.

social innovation relay

Pe 12 februarie, peste 85 de elevi din 12 licee bucurestene au participat la studiul de caz Social Innovation Relay Bucuresti 2014, prezentat de catre consultantii voluntari HP Romania si  gazduit la sediul companiei. Tinerii s-au pregatit astfel pentru competitia internationala Social Innovation Relay. Ei au invatat despre inovare si antreprenoriat social prin analiza unor studii de caz – modele de buna practica la nivel international si au schitat idei de proiecte care rezolva probleme sociale din comunitate cu ajutorul tehnologiei.

Toti elevii de liceu (15-19 ani), care doresc sa-si dezvolte creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor si rezolvare a problemelor pentru a genera schimbari pozitive in comunitate, sunt invitati sa se inscrie, pana la sfarsitul lunii februariein comunitatea online a tinerilor antreprenori inovatori (http://www.sir.ja-ye.org/).

Cele mai bune 10 echipe care propun solutii fezabile si originale se vor califica in finala nationala a competitiei, concurand pentru titlul de Cea mai buna idee de inovare sociala si premii in produse tehnologice. Elevii vor primi feedback si recomandari de imbunatatire pentru propunerile lor din partea consultantilor voluntari si vor avea acces gratuit la cursuri online de antreprenoriat prin programul HP LIFE.

Echipa clasata pe locul I va fi premiata in cadrul Galei Business Hall of Fame si va reprezenta Romania la finala globala online din iulie 2014 alaturi de participanti din alte 18 tari.

Mai multe informatii despre procesul de inscriere in competitie pot fi consultate in regulamentul complet, disponibil pe site-ul www.jaromania.org/elevi, sectiuneaCompetitii. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează