Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„ABC pentru succes” a ajuns la final

0

ABC pentru succes” este un proiect lansat de Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc, care a avut ca scop explorarea opțiunilor și resurselor personale ale elevilor de liceu, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, în vederea orientării educaționale și profesionale a acestora. Activitățile s-au adresat tinerilor aflați în situații de risc: părinți plecați în străinătate, părinți divorțați, părinți decedați, risc de abandon școlar, situație financiară precară.

Anul acesta, 50 de elevi din localitățile Alba Iulia și Teiuș au participat, în perioada aprilie – iulie, la activitățile din cadrul proiectului și au aflat mai multe despre ce ne influențează deciziile în alegerea carierei, care sunt etapele în planificarea ei, cum să ia cea mai bună decizie, cum să se pregătească pentru un interviu și cum să-și stăpânească emoțiile.

Formatori în cadrul acestui proiect au fost Popescu Mirela și Popescu Valentin, psihologi cu experiență în lucrul cu grupurile, iar modul de livrare a sesiunilor a fost unul practic, non-formal, bazat pe participarea activă a tinerilor și implicarea lor directă.

Proiectul „ABC pentru succes” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe pagina asociației: www.acdpccr.com/projects/abc_pentru_succes.html

sau pe Facebook: https://www.facebook.com/acdpccr

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.