Abandonat la naştere, salvat de artă. Aflaţi povestea unui copil talentat, în campania Focus CREDE ÎN BINE

0

La doar 12 ani, un băieţel cu autism abandonat de părinţi este deja un artist. Pasionat de benzile desenate, Cristian Topală crede în propriul talent şi visează să ajungă celebru prin desenele sale. O poveste de viaţă impresionantă, marţi, 28 iulie, la Focus de la ora 18.00, doar la Prima TV. VIDEO aici.

Campania CREDE ÎN BINE merge mai departe la Prima TV, iar Mihai Ursu vă invită să îl cunoaşteţi pe Cristi, un băieţel cu un talent deosebit, în ciuda startului dificil pe care l-a avut în viaţă. Cristi a fost abandonat în spital, imediat după naştere, însă harul său a fost descoperit de femeia care îl creşte de la vârsta de cinci luni şi care se luptă pentru a-i cultiva pasiunea. La doar trei ani, a descoperit însă că băiatul are autism şi prin dedicare şi tratamente, a reuşit să îl recupereze în proporţie de aproape 90%.
CREDE IN BINE_v2

Asistentul maternal care l-a luat în grijă a ştiut încă din primul moment că este un copil special, iar bănuiala i s-a confirmat când băieţelul a împlinit nouă ani şi a descoperit primul caiet de desen. „Am descoperit talentul pe la nouă ani, a început să deseneze, m-a uimit când am văzut”, spune Maria Ghiţă, asistentul maternal care are grijă de Cristi. „M-a desenat şi pe mine şi familia mea. Se descurcă foarte bine!”. Câteva linii trasate în joacă au însemnat doar prima scânteie a unei pasiuni pentru desen şi caricatură „Am început să desenez din desene animate, iar dacă vreţi să ne întoarcem în timp, când eram eu mai mic, desenam caricaturi, mâzgălituri”, spune Cristi, care în doar trei ani a ajuns să deseneze întocmai ca un profesionist.

Tânărul artist merge acum la cursuri de desen organizate de Primăria Sectarului 2 şi are deja un plan de carieră: „Aș vrea să devin… mai întâi aș vrea să devin un animator de desene animate. Apoi să fiu caricaturist, ca să fac benzi desenate, că trebuie să-mi fac un desen animat ca să-mi fac caricaturile, apoi să devin un profesor de desen”. Visul lui este să ajungă celebru la nivel mondial prin arta sa, însă până acolo, are obstacole grele de trecut. „Asta mi-a spus că îşi doreşte foarte mult, să se bucure cineva de ce face el”, spune asistentul maternal. „I-ar trebui şi un profesor mai specializat, eu ştiu… culori. Îmi spune că vrea să ajungă desenator, vrea să ajungă în America, sper să îşi realizeze visurile”.

În faţa camerelor de filmat, băiatul a ţinut să demonstreze că are toate calităţile unui caricaturist profesionist, aşa că s-a pus pe treabă şi în doar câteva minute, a reuşit să facă desene spectaculoase. „Este un semn că vei deveni un mare caricaturist”, i-a spus Mihai Ursu.

Atât Cristi, cât şi mulţi alţi copii talentaţi au nevoie de sprijin şi îndrumare, pentru ca darul lor să nu se risipească. CREDE ÎN BINE este o campanie Focus, realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2, în care cei care doresc să dăruiască o parte din cunoştinţele lor unor copii, o pot face scriind pe adresa voluntar@ajungemmari.ro. Urmăriţi reportajele speciale realizate de Mihai Ursu, în fiecare marţi şi joi, de la ora 18.00, doar la Focus, la Prima TV.

Link embed video:

***
Pentru mai multe detalii despre campanie, urmăriţi-ne şi pe:
www.primatv.ro
https://www.facebook.com/PrimaTVRomania?fref=ts

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează