A zecea ediție a campaniei „Dăruiește Lumină”: E.ON donează, de sărbători, 500.000 kWh către patru spitale și centre de îngrijire a persoanelor vulnerabile

0

200.000 kWh din cantitatea ce va fi donată reprezintă echivalentul energiei pe care angajații E.ON au adunat-o, străbătând traseul turistic Via Transilvanica în luna septembrie;

  • Fiecare apreciere sau redistribuire de către un utilizator social media a unei postări înseamnă 100 kWh energie pentru instituția aleasă, fără ca pe acesta să îl coste nimic;

  • Începând din 2015, E.ON a donat, cu ajutorul românilor, 2.250.000 kWh energie către 71 de instituții și 3.300 de familii cu venituri reduse; 

E.ON Energie România îi invită pe utilizatorii rețelelor sociale ca, printr-un gest frumos și de generozitate, să direcționeze împreună 500.000 kWh de energie, cantitate donată de companie, către patru spitale și centre de îngrijire a persoanelor vulnerabile, în perioada 18-22 decembrie 2023, în cadrul celei de-a zecea ediții a campaniei „Dăruiește Lumină“.

În această toamnă, 200 de angajați E.ON au străbătut traseul complet al Via Transilvanica, de 1.400 km, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași, însumând 8.300 de kilometri. Astfel, 200.000 kWh din cantitatea ce va fi donată în campania „Dăruiește Lumină“ reprezintă echivalentul energiei pe care angajații E.ON au adunat-o străbătând acest traseu turistic.

Instituțiile incluse în actuala ediție a campaniei sunt:

  • Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca – Secția Oncopediatrie;

  • Căminul de Vârstnici din Târgu-Mureș; 

  • Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria; 

  • Asociația „Lumina” din Bacău, cu primul centru din România dedicat exclusiv îngrijirii paliative a copiilor.  

Videoclipuri și postări despre fiecare dintre aceste instituții vor fi urcate pe pagina „Dăruiește Lumină“ de pe platformele Facebook, TikTok și Instagram, iar fiecare comentariu de încurajare, apreciere sau redistribuire a respectivei postări echivalează cu 100 kWh, energie care va fi donată instituției alese, fără ca pe utilizator să îl coste nimic. 

Campania din acest an vine și cu o premieră: în cele patru instituții vor fi montate instalații inteligente de iluminat, astfel încât fiecare copil, vârstnic sau bolnav din aceste așezăminte să simtă sărbătoarea de Crăciun. Mai exact, la fiecare 100 de interacțiuni pentru una dintre instituții, o instalație smart de iluminat festiv va fi aprinsă în timp real, pentru ca beneficiarii de acolo să se bucure de suportul comunității „Dăruiește Lumină”.

Un utilizator poate oferi lumină uneia sau mai multor instituții incluse în ediția din acest an a campaniei. În funcţie de opţiunile exprimate de românii implicaţi, cantitățile de energie vor fi distribuite către beneficiari, urmând să fie scăzute din facturile de energie electrică sau gaze naturale ale acestora.

Urările românilor impresionați de poveștile spitalelor și centrelor de îngrijire vor fi transmise beneficiarilor de către Melania Medeleanu, Mihai Morar, Lucian Mîndruță și Daniel Buzdugan, care vor vizita instituțiile în perioada următoare.

Începând cu anul 2015 și până în prezent, E.ON a oferit prin intermediul campaniei „Dăruieşte Lumină” peste 2.250.000 kWh energie pentru 71 de instituții și 3.300 de familii cu venituri reduse. 

De la intrarea pe piaţa de energie din România, E.ON a susţinut cu peste 20 de  milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative fiind de aproximativ 600.000. 

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2,2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,37 miliarde de euro. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.