Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 de periute de dinti schimbate in 6 orase, prin Caravana Rabla pentru Periuta ta 2015

0

•În trei ani de Caravană, programul „Rabla pentru periuța ta” a ajuns în 11 orașe din toate regiunile țării și a schimbat aproape 30.000 de periuțe de dinţi
•Statisticile de anul trecut arată că românii îşi schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani
•„Rabla pentru periuța ta” face parte din campania educațională Zâmbește România pentru o mai bună sănătate orală.

ZR_Rabla Pentru Periuta ta

Pentru al treilea an la rând, campania Zâmbește România a oferit românilor, gratuit, periuțe de dinți noi în schimbul celor uzate, în cadrul caravanei Rabla pentru Periuţa Ta. În acest an, caravana a ajuns în 6 orașe și a schimbat aproape 10.000 de periuțe de dinți uzate cu unele noi, a oferit cupoane de reducere pentru pastă de dinți și i-a implicat pe cei mici în diverse activități.

Mesajul acțiunii a fost unul foarte simplu, legat de necesitatea schimbării periuței de dinți o dată la trei luni. Potrivit celor mai recente studii de piață , care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani. În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă și își schimbă periuța cel puțin o dată la 3 luni. La nivel rural, românii își schimbă în continuare periuța de dinți numai o dată la 10 ani.

Deși cifrele de consum sunt ușor mai optimiste față de anul anterior, aceste rezultate indică în continuare o igienă orală precară a populației şi apar în contextul în care românii sunt conștienți de importanța rutinei de igienă dentară dimineaţa şi seara, declarând că totuși nu își periază dinții de două ori pe zi.

Orașele vizitate de caravană în acest an au fost București, Constanța, Galați, Timișoara și pentru prima dată Bacău și Alba-Iulia, iar Direcțiile de Sănătate Publică din județe, precum și medici dentişti și studenți la stomatologie s-au implicat această acțiune. În cei trei ani, Caravana a ajuns în 11 orașe din toate zonele României.

„Ne bucurăm că ați ajuns și în Bacău, în sfârșit. Avem nevoie de activități de acest gen în oraș pentru că așa află oamenii într-un mediu mai relaxat despre cum să își îngrijească dantura. Nu toată lumea are resursele financiare necesare să meargă la medicul dentist sau nu au de unde să se informeze. Așa, la cort, am și primit produse și am stat de vorbă cu medicul dentist direct”, a declarat un vizitator din Bacău.

„Cele mai întâlnite probleme la gălățeni sunt cele cauzate de o igienă orală defectuoasă. Un periaj incorect sau chiar insuficient poate duce la probleme gingivale, carii, chiar pierderea dintelui, ca să nu mai vorbim de efectele imediate cum ar fi respirația urât mirositoare. Schimbarea periuței la trei luni de zile ne ajută să prevenim foarte multe probleme pentru că o periuță veche are foarte mulți microbi adunați, iar perii tociți afectează smalțul”, a declarat un medic dentist.

Acțiunile campaniei Zâmbeşte România nu se opresc aici. Pe tot parcursul anului, activități de educare cu privire la igiena orală se desfășoară și în mediul rural. Spre exemplu, pe tot parcursul lunii iunie 2015, în cadrul unui parteneriat cu Salvați Copiii, 1% din valoarea vânzărilor tuturor produselor Aquafresh®, Sensodyne® și Parodontax® vor fi investite în tratamente stomatologice gratuite și îmbunătățirea sănătății orale a copiilor din trei comune sărace din Moldova: Ciprian Porumbescu din județul Suceava, Vânători Neamț, județul Neamț și Mironeasa, Iași.

În toamnă, Zâmbește România va continua proiectul pilot implementat anul trecut, de a ține lecții pentru sănătate orală în bibliotecile publice din mediul rural. Anul trecut, cursurile s-au ținut în 30 de localități din 9 județe, unde medici dentişti au prezentat regulile de igienă orală în faţa a peste 3000 de părinți și copii.

De asemenea, în cadrul campaniei, românii au la dispoziție aproximativ 1.400 de cabinete stomatologice în toată ţara, care oferă consultaţii sau detartraje gratuite până la finalul anului. Oamenii pot găsi cabinetul stomatologic cel mai apropiat de casele lor, în lista disponibilă pe www.zambesteromania.ro.

Despre Zâmbește România

Campania Zâmbește România a fost dezvoltată în 2012 de GSK Consumer Healthcare, susținută prin brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax® și Corega®, cu ajutorul specialiștilor în igiena orală, pentru a facilita accesul la educație şi la prevenţie, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate orală în rândul populației din România. Proiectul face parte din Platforma Europeană pentru o Sănătate Orală mai Bună (BOHEP), amplă inițiativă europeană lansată în 2012. Mai multe informații, sfaturi privind sănătatea orală și harta cabinetelor medicilor dentiști disponibile pentru consultații gratuite sunt disponibile pe platforma online www.zambesteromania.ro și pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.

Despre GSK Consumer Healthcare
GSK – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GSK se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult. În România, obiectivul nostru este ca, prin tot ceea ce facem, să contribuim la creşterea speranţei de viaţa a românilor şi a calităţii vieţii acestora.
GSK Consumer Healthcare creează prima și cea mai performantă companie de Fast Moving Consumer Healthcare, la baza căreia stau știința și valorile. Compania activează în peste 100 de piețe din întreaga lume și vinde peste 2 miliarde de produse pe an. În România, GSK Consumer Healthcare face parte din grupul de companii GSK, cu o tradiție puternică pe piața locală, de peste 25 de ani. Portofoliul său include mărci bine cunoscute precum ParaSinus®, Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax®, Panadol®, Voltaren® şi Theraflu®. Compania este un ambasador al igienei orale și inițiatorul proiectului educațional Zâmbește România, care are ca scop atragerea atenției asupra importanței prevenției și igienei orale în România, prin implementarea de acțiuni pe termen scurt și lung.
Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
GMP PR Silvia Jalea silvia.jalea@pr.gmp.ro 0745.509.822

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.