A început „Recensământul becurilor arse” din România

0

Asociaţia Recolamp, organizaţia non-profit fondată de General Electric, Osram România şi Philips România, porneşte azi Recensământul becurilor arse din România, într-un proiect în parteneriat cu BlogalInitiative.ro.

blogal initiativeBlogal Initiative este, simplu spus, iniţiativa 2.0 care vrea să pună umărul la dezvoltarea blogosferei locale. Scopul nostru este de a strânge în jurul acestei iniţiative bloggeri care vor să se profesionalizeze şi care vor să se implice în dezvoltarea pieţei locale în care ei activează” a declarat Cristian China Birta (aka Chinezu).

Am decis că avem nevoie de ajutorul Comandamentului Naţional de Colectivă Selectare 2.0, un demers Blogal Initiative care a susţinut de-a lungul timpului mai multe proiecte dedicate reciclării. Astfel, de azi şi până pe 14 mai, contăm pe bloggerii din toată ţara să ne ajute să facem acest recensământ. Aşteptăm de la ei informaţii valoroase din teritoriu” a adăugat Roxana Şunică, Director de Marketing al Asociaţiei Recolamp.

Campania lansează un sistem în premieră, propunându-şi să urmărească efectele generate de postările bloggerilor. Astfel, în prima etapă, participanţii trebuie să scrie pe blogurile lor o scrisoare deschisă adresată instituţiilor de stat sau private din comunitate, scrisoare în care să le explice acestora de ce trebuie să colecteze selectiv deşeurile de surse de lumină şi cât de uşor şi fără costuri se poate întâmpla acest lucru, prin parteneriatul cu Recolamp. În paralel, bloggerii vor nominaliza cele mai importante companii de unde vor să se asigure că becurile şi neoanele arse ajung la reciclare.

În a doua etapă, reprezentanţii Recolamp comunică fiecărui participant în campanie, care este statusul prezent al relaţiei dintre Asociaţie şi locaţiile nominalizate. Companiile care predau deja deşeurile de surse de lumină, colectate selectiv, vor fi recunoscute pentru reala lor preocupare faţă de protecţia mediului, iar cele care încă nu colaborează cu Recolamp, vor fi încurajate să o facă.

Orice companie din România poate accesa în mod gratuit sistemul dezvoltat de noi. Apelând numărul de telefon cu acces gratuit: 0800.888.666, puteţi solicita propriile containere de colectare şi ridicarea deşeurilor. Acest demers nu presupune costuri pentru instituţii care prin protocolul cu Asociaţia îşi îndeplinesc şi obligaţiile legale de gestiune deşeuri, aşa cum sunt prevăzute ele în legislaţia naţională de mediu” precizează Roxana Şunică.

Ne-a plăcut de la bun început propunerea colegilor de la Recolamp. Dincolo de premiile faine puse în joc de partenerii noştri, foarte importantă este ideea de reciclare. Şi fiecare postare pe această temă este un câştig pentru comunitatea din care bloggerii fac parte. Au, astfel, puterea de a influenţa efectiv cât se reciclează. Pot spune că au contribuit ca încă un bec ars să fie pus la locul lui, adică într-un container Recolamp” a concluzionat Chinezu.

Mai multe detalii despre campanie, mecanism şi premii, găsiţi pe:  www.blogalinitiative.ro/campanii.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează