A inceput luna voluntariatului la clasa pe teme de eco-nomie

0

A inceput luna voluntariatului la clasa in proiectul Eco-nomiseste! Energia conteaza, iar elevii din mai multe localitati din Romania (Drobeta Turnu Severin, Arad, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targoviste) vor lua lectii de eco-nomie de la consultantii din mediul de afaceri oferiti de ista Romania.

Junior Achievement in parteneriat cu ista Romania implementeaza, in anul scolar 2010-2011, proiectul Eco-nomiseste! Energia conteaza, prin care 2500 de elevi din tara vor afla ce inseamna folosirea eficienta a resurselor energetice. Intalnirea tinerilor cu specialisti in produse si tehnologii pentru sustenabilitate este unul dintre cele mai importante moduri de a le trezi interesul.

Luna voluntariatului la clasa a inceput la Drobeta Turnu-Severin cu 4 vizite la institutii de invatamant din oras – Liceul de Arta I. St. Paulian, Colegiul National Traian si Scoala cu clasele I-VIII nr.3. Consultantul voluntar, Costel Schinteie, a raspuns la intrebarile tinerilor privind resursele si le-a oferit informatii despre comportamentele si tehnologiile de consum responsabil.

„Am participat in calitate de voluntar la doua clase de liceu si doua gimnaziale, cu scopul de a sustine activitatea desfasurata la clasa cu exemple concrete din viata reala despre modul cum se implica ista Romania in sustinerea programelor JA, in vederea familiarizarii tinerei generatii cu provocarile economiei de piata. Acest mod de abordare diferit de invatarea clasica a trezit interesul elevilor. Discutiile purtate au fost interactive, sustinute cu exemple din activitatile extrascolare de ecologizare a mediului inconjurator de pe raza orasului.”, a spus Costel Schinteie, Director Zona Vest, ista Romania

Intalnirile din Drobeta Turnu Severin au fost organizate cu sprijinul profesorilor coordonatori si institutiilor de invatamant implicate in program, si vor fi urmate de un program national de vizite care vor continua in luna mai in Arad, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Targoviste.

Website: www.eco-nomiseste.jaromania.org

—–

Despre ista Romania

Cu investitii in Romania de 5 milioane de euro, ista Romania este lider in domeniul contorizarii individuale a apei si caldurii din apartamentele imobilelor colective, cu o cota de piata de 42% la nivel national si 40% in Bucuresti. Compania are in prezent 115 angajati si 22 de puncte de lucru deschise in principalele orase din tara. ista Romania are o experienta de 15 ani pe piata locala, timp in care si-a consolidat pozitia si prin achizitia in 2007 a celui de-al treilea competitor in domeniu – FGH Servicii. ista este lider mondial in domeniu, fiind prezenta in 25 de tari din Europa, America si Asia. Are montate peste 42 milioane de repartitoare de costuri si contoare de apa in intrega lume. La nivel mondial, compania numara 4500 de angajati. (www.ista.ro)

Despre Junior Achievement Romania (JA)

Organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri. (www.jaromania.org)

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează